Рецепт Тірамісу зі сметаною фото

Тірамісу зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Вершки, Сир
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Десерти, Тірамісу

Для тих, хто не уявляє свого життя без цього італійського десерту, пропоную на замітку цікавий варіант, як приготувати тірамісу зі сметаною і шматочками ніжного бісквіту.

Дивовижне поєднання з вершками і сиром чудово замінить в домашніх умовах сир маскарпоне. Виходить дуже ніжний і апетитний десерт, від якого неможливо відірватися.

  • Бісквіт - 1 штука
  • Яйце - 4 штуки
  • Сир - 200 грам
  • Крем - 200 грам
  • Вершки - 100 грам
  • Лікер - За смаком
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - За смаком (орієнтуйтеся на ваші смакові переваги, я зазвичай беру 150 м)
тірамісу зі сметаною - фото крок 1
1. Насамперед відокремте білки від жовтків, останні збийте з цукром.
тірамісу зі сметаною - фото крок 2
2. Цукор повинен повністю розчинитися. Паралельно заваріть чашку натуральної кави, дайте йому охолонути.
тірамісу зі сметаною - фото крок 3
3. У чаші блендера з'єднайте сир, вершки, збиті жовтки, сметану. Збийте масу до однорідності. При бажанні в рецепті приготування тірамісу зі сметаною можна використовувати також маскарпоне.
тірамісу зі сметаною - фото крок 4
4. Білки збийте до щільних піків.
тірамісу зі сметаною - фото крок 5
5. Після акуратно з'єднайте обидві маси, перемішайте.
тірамісу зі сметаною - фото крок 6
6. Заздалегідь спечений бісквіт розламайте на невеликі шматочки, кожен з яких опустіть в кава з додаванням улюбленого лікеру. В даному випадку це "бейлиз", але ви можете взяти і будь-який інший. Також цей простий рецепт "тірамісу зі сметаною" можна повторити і з печивом "савоярді" .
тірамісу зі сметаною - фото крок 7
7. Викладіть на дно форми половину шматочків бісквіта і третина крему. Потім повторіть шари.
тірамісу зі сметаною - фото крок 8
8. Тірамісу зі сметаною в домашніх умовах зверху потрібно посипати какао. Надішліть форму в холодильник, дайте постояти мінімум пару годин.

Схожі рецепти