Тірамісу зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не уявляє свого життя без цього італійського десерту, пропоную на замітку цікавий варіант, як приготувати тірамісу зі сметаною і шматочками ніжного бісквіту.
Дивовижне поєднання з вершками і сиром чудово замінить в домашніх умовах сир маскарпоне. Виходить дуже ніжний і апетитний десерт, від якого неможливо відірватися.
- Бісквіт - 1 штука
- Яйце - 4 штуки
- Сир - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Вершки - 100 грам
- Лікер - За смаком
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Цукор - За смаком (орієнтуйтеся на ваші смакові переваги, я зазвичай беру 150 м)
1. Насамперед відокремте білки від жовтків, останні збийте з цукром.
2. Цукор повинен повністю розчинитися. Паралельно заваріть чашку натуральної кави, дайте йому охолонути.
3. У чаші блендера з'єднайте сир, вершки, збиті жовтки, сметану. Збийте масу до однорідності. При бажанні в рецепті приготування тірамісу зі сметаною можна використовувати також маскарпоне.
4. Білки збийте до щільних піків.
5. Після акуратно з'єднайте обидві маси, перемішайте.
6. Заздалегідь спечений бісквіт розламайте на невеликі шматочки, кожен з яких опустіть в кава з додаванням улюбленого лікеру. В даному випадку це "бейлиз", але ви можете взяти і будь-який інший. Також цей простий рецепт "тірамісу зі сметаною" можна повторити і з печивом "савоярді" .
7. Викладіть на дно форми половину шматочків бісквіта і третина крему. Потім повторіть шари.
8. Тірамісу зі сметаною в домашніх умовах зверху потрібно посипати какао. Надішліть форму в холодильник, дайте постояти мінімум пару годин.