«тірамісу» з маскарпоне і вершками
(покроковий рецепт з фото)
Любіть "тирамісу", але ще не зважилися на його приготування, думаєте, що це неймовірно складно? Поспішаю переконати вас і пропоную рецепт, як приготувати "тірамісу" з маскарпоне і вершками.
Нема чого купувати готовий торт в магазині, якщо його можна зробити самостійно. Він вийде набагато смачніше, можна бути впевненими в його якості та свіжості. Цей десерт під силу навіть недосвідченим кулінарам. Перед подачею його необхідно наполягати, щоб савоярді гарненько просочилися.
- Еспрессо - 120 мілілітрів
- Сухе біле вино - 60 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Жовток - 3 штуки
- Цукор - 50 грам
- Маскарпоне - 225 грам
- Вершки - 175 мілілітрів
- Savojardi - 20 штук
- Какао - За смаком
1
Зваріть еспресо (готового продукту виходить 120 мілілітрів), змішайте його з вином (2 столові ложки) і ванільним екстрактом.
2
У миску викладіть жовтки, додайте 2 ложки вина, 3 ложки цукру, надішліть миску на парову баню і збивайте вміст віночком близько 8 хвилин.
3
Зніміть миску з вогню і додайте маскарпоне, гарненько перемішайте масу міксером.
4
В окремій мисці збийте охолоджені жирні вершки до утворення міцних верхів.
5
Коли маса з жовтками і сиром охолола, введіть половину збитих вершків, перемішайте і знову додайте половину вершків.
6
Кожне печиво занурте в суміш кави і вина, потім викладіть в форму одним шаром, змастіть вершковим кремом і знову викладіть шар савоярді, просочених кави.
7
Викладіть поверх вершкову масу і посипте какао порошком (можна тертим шоколадом). Залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі, а потім приберіть в холодильник на 1 час.
8
Подавайте готовий десерт вже охолодженим, розрізавши його на невеликі шматочки.
9
Приємного чаювання!