Тірамісу «Viva Італія»
(покроковий рецепт з фото)
Відомий торт тірамісу - смачний представник італійської кухні і готується такий десерт у всьому світі. Його смак нікого не залишить байдужим, а приготувати тірамісу можна і в домашніх умовах!
Тірамісу готують різними способами, але завжди невід'ємною добавкою є просочення на основі кави і коньяку. Вершковий крем ідеально просочує м'які коржі, в результаті десерт виходить неймовірно ніжним з тонким ароматом кави. М'які бісквітні коржі є основою цього чудового італійського десерту.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 270 грам
- Борошно - 115 грам
- Кава мелена - 4 чайних ложки
- Розчинна кава - 2 чайних ложки
- Вода - 175 мілілітрів
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Сир вершковий - 350 грам
- Вершки - 180 мілілітрів
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Какао - 2 чайних ложки

1. Приготуємо заварний кави, потім проціджуємо і додаємо розчинну. Ми залишаємо для повного охолодження, а тим часом займемося тортом.

2. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки в густу піну. Поступово всипаємо цукор і продовжуємо збивати.

3. Додаємо в білкову масу жовтки і перемішуємо до однорідного стану.

4. Додаємо 30 мл готової кави і знову акуратно перемішуємо.

5. У самому кінці додаємо борошно і замішуємо тісто.

6. Застеляємо деко пергаментом і починаючи з середини виливаємо на нього тісто. Рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

7. Даємо бісквіту трохи охолонути.

8. Остиглий бісквіт розрізаємо на 4 частини.

9. В 100 мл. Звареної кави додаємо 3 немає. Ложки цукру і 2 ст. Ложки коньяку. Добре перемішуємо.

10. Залишилося приготувати крем: збиваємо 140 г. Цукор с 3 жовтками. Додаємо 45 мл. Кава. Ставимо масу на вогонь і варимо до загустіння.

11. Окремо збиваємо вершковий сир (його можна замінити м'яким нежирним сиром).

12. Окремо збиваємо вершки, потім додаємо остиглі жовтки і збитий вершковий сир. Доводимо крем до однорідної консистенції.

13. Остиглі коржі відразу просочуємо кави з коньяком.

14. Потім змащуємо кремом. І так чинимо з усіма іншими коржами.

15. Останній корж також промазуємо кремом і посипаємо какао. Відправляємо готовий тірамісу в холодильник мінімум на 4 годину.

16. Ось такий смачний і красивий у нас вийшов десерт. Якщо прикрасити його кулькою морозива - вийде ще смачніше і гармонійніше. Приємного чаювання!