Рецепт Тірамісу «Viva Італія» фото

Тірамісу «Viva Італія»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Солодке , Десерти , Тірамісу
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Відомий торт тірамісу - смачний представник італійської кухні і готується такий десерт у всьому світі. Його смак нікого не залишить байдужим, а приготувати тірамісу можна і в домашніх умовах!

Опис приготування:

Тірамісу готують різними способами, але завжди невід'ємною добавкою є просочення на основі кави і коньяку. Вершковий крем ідеально просочує м'які коржі, в результаті десерт виходить неймовірно ніжним з тонким ароматом кави. М'які бісквітні коржі є основою цього чудового італійського десерту.

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 270 грам
  • Борошно - 115 грам
  • Кава мелена - 4 чайних ложки
  • Розчинна кава - 2 чайних ложки
  • Вода - 175 мілілітрів
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Сир вершковий - 350 грам
  • Вершки - 180 мілілітрів
  • Яєчний жовток - 3 штуки
  • Какао - 2 чайних ложки
тірамісу
1. Приготуємо заварний кави, потім проціджуємо і додаємо розчинну. Ми залишаємо для повного охолодження, а тим часом займемося тортом.
тірамісу
2. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки в густу піну. Поступово всипаємо цукор і продовжуємо збивати.
тірамісу
3. Додаємо в білкову масу жовтки і перемішуємо до однорідного стану.
тірамісу
4. Додаємо 30 мл готової кави і знову акуратно перемішуємо.
тірамісу
5. У самому кінці додаємо борошно і замішуємо тісто.
тірамісу
6. Застеляємо деко пергаментом і починаючи з середини виливаємо на нього тісто. Рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
тірамісу
7. Даємо бісквіту трохи охолонути.
тірамісу
8. Остиглий бісквіт розрізаємо на 4 частини.
тірамісу
9. В 100 мл. Звареної кави додаємо 3 немає. Ложки цукру і 2 ст. Ложки коньяку. Добре перемішуємо.
тірамісу
10. Залишилося приготувати крем: збиваємо 140 г. Цукор с 3 жовтками. Додаємо 45 мл. Кава. Ставимо масу на вогонь і варимо до загустіння.
тірамісу
11. Окремо збиваємо вершковий сир (його можна замінити м'яким нежирним сиром).
тірамісу
12. Окремо збиваємо вершки, потім додаємо остиглі жовтки і збитий вершковий сир. Доводимо крем до однорідної консистенції.
тірамісу
13. Остиглі коржі відразу просочуємо кави з коньяком.
тірамісу
14. Потім змащуємо кремом. І так чинимо з усіма іншими коржами.
тірамісу
15. Останній корж також промазуємо кремом і посипаємо какао. Відправляємо готовий тірамісу в холодильник мінімум на 4 годину.
тірамісу
16. Ось такий смачний і красивий у нас вийшов десерт. Якщо прикрасити його кулькою морозива - вийде ще смачніше і гармонійніше. Приємного чаювання!

Схожі рецепти