Торт «Італія»
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів оригінально оформлених десертів пропоную цікавий, при цьому досить простий рецепт торта "італія" . Такий варіант прекрасно підійде всім охочим цієї колоритної країни.
Оформити торт "італія" в домашніх умовах можна просто в кольорах національного прапора, однак можна піти ще далі і зробити оригінальний варіант з картою. Усередині тортик зовсім не обов'язково повинен бути саме такий, при бажанні можна приготувати будь-який інший крем або начинку.
- Бісквіт - 3 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко - 200 грам
- Чорнослив - 100 грам (можна використовувати журавлину або вишню)
- Мастика - 400 грам
- Харчові барвники - 4-5 штук
- Aising - 100 грам
2. Чорнослив обдати окропом і нарізати невеликими шматочками. Викласти на корж. При бажанні чорнослив можна замінити сушеними ягодами, тільки бажано досить кислими. Ідеальним варіантом буде журавлина або вишня.
4. Тим часом можна зайнятися приготуванням мастики. Її необхідно тонко розкачати.
6. Із залишків мастики можна зробити прикраси. Скачати невеликий джгутик і розрізати не маленькі шматочки.
8. Їх можна викласти навколо тортика або прикрасити ними торт "італія" в домашніх умовах за бажанням.
10. Найцікавіший етап роботи - це прикраса. За допомогою шаблону (малюнка на папері) необхідно перенести на поверхню торта контур карти Італії. Для початку можна продавити за допомогою зубочистки, наприклад, намітивши краю.
12. При бажанні за допомогою харчового барвника можна нанести основні міста або ті, в яких побував власник тортика.