Рецепт Тілапія в духовці у фользі фото

Тілапія в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Тілапія
Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви у фользі

Якщо ви любите рибу і хочете приготувати її не тільки смачно, але і з максимальним збереженням всіх корисних мікроелементів та вітамінів, тоді спробуйте простий рецепт тілапії в духовці у фользі.

Рецепт приготування тилапии в духовці у фользі настільки простий, що під силу навіть аматорам. Особливу увагу варто приділити спеціями, вибравши їх на свій смак. При бажанні можна запекти рибу з додаванням овочів, а також картоплею, що позбавить від приготування гарніру.

  • Тілапія - 500 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Спеції - 1 щіпка
тілапія в духовці у фользі - фото крок 1
1. Цей простий рецепт тілапії в духовці у фользі передбачає використання філе. Його необхідно акуратно відокремити від кісточок (якщо філе заморожене, то можна залишити у воді до м'якості), нутрощів і шкурки. Промити під проточною водою.
тілапія в духовці у фользі - фото крок 2
2. Потім кожен шматочок потрібно як слід просушити за допомогою паперового рушника або серветки. Філе має бути сухим, щоб добре вбрався маринад.
тілапія в духовці у фользі - фото крок 3
3. Для приготування маринаду необхідно вичавити сік половинки лимона (можна регулювати кількість за смаком). Якщо лимона під рукою не виявилося, можна замінити дрібкою лимонної кислоти. Оливкова олія з'єднати з лимонним соком і ретельно перемішати. Додати сіль і перець за смаком (перець краще використовувати мелений). Спеції - це окрема тема. З рибою прекрасно поєднується орегано, розмарин і свіжа зелень петрушки або кропу.
тілапія в духовці у фользі - фото крок 4
4. Добре обсушене філе ретельно змастити отриманим маринадом з двох сторін. Це класичний рецепт тілапії в духовці у фользі, однак при бажанні можна додати в маринад трохи часнику, а рибу викласти на овочеву подушку.
тілапія в духовці у фользі - фото крок 5
5. Деко або форму для запікання застелити фольгою. Викласти на фольгу рибу в маринаді. Можна додатково побризкати лимонним соком і залишками маринаду. При бажанні можна залишити рибу на 15-20 хвилин в маринаді. Окремим шматочком фольги накрити деко зверху (при бажанні можна зробити кишеню з фольги) і відправити рибу в розігріту духовку. Готується тілапія досить швидко - вже через 15 хвилин слід перевірити рибку і при бажанні зняти верхню фольгу до закінчення приготування.

Схожі рецепти