Тілапія в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите рибу і хочете приготувати її не тільки смачно, але і з максимальним збереженням всіх корисних мікроелементів та вітамінів, тоді спробуйте простий рецепт тілапії в духовці у фользі.
Рецепт приготування тилапии в духовці у фользі настільки простий, що під силу навіть аматорам. Особливу увагу варто приділити спеціями, вибравши їх на свій смак. При бажанні можна запекти рибу з додаванням овочів, а також картоплею, що позбавить від приготування гарніру.
- Тілапія - 500 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 0.5 штуки
- Спеції - 1 щіпка
1. Цей простий рецепт тілапії в духовці у фользі передбачає використання філе. Його необхідно акуратно відокремити від кісточок (якщо філе заморожене, то можна залишити у воді до м'якості), нутрощів і шкурки. Промити під проточною водою.
2. Потім кожен шматочок потрібно як слід просушити за допомогою паперового рушника або серветки. Філе має бути сухим, щоб добре вбрався маринад.
3. Для приготування маринаду необхідно вичавити сік половинки лимона (можна регулювати кількість за смаком). Якщо лимона під рукою не виявилося, можна замінити дрібкою лимонної кислоти. Оливкова олія з'єднати з лимонним соком і ретельно перемішати. Додати сіль і перець за смаком (перець краще використовувати мелений). Спеції - це окрема тема. З рибою прекрасно поєднується орегано, розмарин і свіжа зелень петрушки або кропу.
4. Добре обсушене філе ретельно змастити отриманим маринадом з двох сторін. Це класичний рецепт тілапії в духовці у фользі, однак при бажанні можна додати в маринад трохи часнику, а рибу викласти на овочеву подушку.
5. Деко або форму для запікання застелити фольгою. Викласти на фольгу рибу в маринаді. Можна додатково побризкати лимонним соком і залишками маринаду. При бажанні можна залишити рибу на 15-20 хвилин в маринаді. Окремим шматочком фольги накрити деко зверху (при бажанні можна зробити кишеню з фольги) і відправити рибу в розігріту духовку. Готується тілапія досить швидко - вже через 15 хвилин слід перевірити рибку і при бажанні зняти верхню фольгу до закінчення приготування.