Тілапія в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати тилапию в духовці з картоплею. Блюдо дуже ситне, смачне і просте у виконанні.
Тілапія - не тільки смачна, але і недорога риба. Пропоную з двох продуктів - картоплі і риби, приготувати одночасно одне ситне і бюджетне блюдо. Готується все дуже просто і досить швидко. За досить короткий час ви без особливого клопоту зможете приготувати повноцінний обід або вечерю для всієї родини. До речі, таким чином можна приготувати філе будь-якої білої риби. Картопля з рибою прекрасно поєднується, в будь-якому випадку буде смачно!
- Тілапія - 6 штук (філе)
- Картопля - 6-8 штук
- Помідор - 1-2 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сир - 100 грам
- Лімоннний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Тилапию заздалегідь розморозити, промийте та висушіть паперовим рушником.
Наріжте рибу шматочками.
Додайте до нарізання філе сік лимона, майонез, сіль і улюблені спеції. У мене спеціальна суміш для риби, можна обмежитися і просто чорним меленим перчиком. Добре все перемішайте і залиште рибу маринуватися на 30 хвилин. У самому кінці, перед приготуванням, додайте нарізані кубиками помідори.
Форму для запікання змастіть маслом і викладіть рівномірно нарізану кружечками картоплю. Посоліть і присипте картопля спеціями.
Зверху розкладіть нарізану тонкими пір'ям ріпчасту цибулю.
На цибулю викладіть мариновану з помідорами тилапию.
Посипте все тертим сиром. Запікайте при 200 градусах близько 40 хвилин.
Тілапія з картоплею в духовці готова.
Смачного!