Тертий пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Тертий пиріг - один з популярних домашніх пирогів, який готується просто і виходить у всіх. Його готують з джемом, варенням, фруктами і ягодами. Сьогодні у нас він з вишнею. Відмінна випічка.
Ніжний, м'який тертий пиріг з вишнею приготувати дуже просто. Для цього треба замісити просте тісто з вершкового масла, цукру, соди, яйця, води і борошна. А подальші дії детально викладені в рецепті.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 300 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Вишня - 300 грам
У миску насипте борошно.
Додайте цукор.
Натріть холодне вершкове масло.
Перемішайте борошно, цукор і вершкове масло до стану крихти. Додайте куряче яйце і холодну воду.
А також соду, погашену оцтом або лимонним соком.
Замісити еластичне тісто.
Розділіть тісто на дві нерівні частини. Меншу відправте в холодильник на 30-40 хвилин.
Більшу частину тіста викладіть у форму для випічки, розподіліть по дну.
Вишню помийте, видаліть у неї кісточки, обсушити. Викладіть на тісто.
Дістаньте з холодильника другу частину тіста і натріть на тертці прямо на вишню.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 175 градусів 40-45 хвилин.
Тертий пиріг з вишнею готовий. Дістаньте його з духовки, охолодіть і наріжте на порції.