Рецепт Тертий пиріг з вишнею фото

Тертий пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Ягоди, Яйця, Вишня
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Літні, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Тертий пиріг - один з популярних домашніх пирогів, який готується просто і виходить у всіх. Його готують з джемом, варенням, фруктами і ягодами. Сьогодні у нас він з вишнею. Відмінна випічка.

Ніжний, м'який тертий пиріг з вишнею приготувати дуже просто. Для цього треба замісити просте тісто з вершкового масла, цукру, соди, яйця, води і борошна. А подальші дії детально викладені в рецепті.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 300 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Вишня - 300 грам
тертий пиріг з вишнею - фото крок 1
У миску насипте борошно.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 2
Додайте цукор.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 3
Натріть холодне вершкове масло.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 4
Перемішайте борошно, цукор і вершкове масло до стану крихти. Додайте куряче яйце і холодну воду.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 5
А також соду, погашену оцтом або лимонним соком.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 6
Замісити еластичне тісто.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 7
Розділіть тісто на дві нерівні частини. Меншу відправте в холодильник на 30-40 хвилин.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 8
Більшу частину тіста викладіть у форму для випічки, розподіліть по дну.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 9
Вишню помийте, видаліть у неї кісточки, обсушити. Викладіть на тісто.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 10
Дістаньте з холодильника другу частину тіста і натріть на тертці прямо на вишню.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 11
Випікайте пиріг у духовці при температурі 175 градусів 40-45 хвилин.
тертий пиріг з вишнею - фото крок 12
Тертий пиріг з вишнею готовий. Дістаньте його з духовки, охолодіть і наріжте на порції.

Схожі рецепти