Рецепт Тефтелі з чорносливом фото

Тефтелі з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Дієтичне харчування , Роздільне харчування , Вагітним і годуючим , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 18-20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт тефтелей з чорносливом - мій фірязикай. Коли хочу здивувати своїх гостей або домашніх, готую саме такі тефтелі - з чорносливом вони поєднуються напрочуд вдало. Пропоную спробувати!

Опис приготування:

Я думаю, що багато хто з вас знають як мінімум 2-3 способу, як зробити смачні тефтелі, ну а чи пробували ви гасити їх з чорносливом? Якщо ні, то я з радістю розповім вам, як приготувати тефтелі з чорносливом, які просто таять у роті. А якщо ви сумніваєтеся в тому, що таке поєднання продуктів буде вдалим, то смію вас запевнити, що нічого смачнішого особисто я в своєму житті не пробувала. Тюфтельки виходять неймовірно ніжними і соковитими, а соус такий насичений, густий з солодкуватим присмаком і чарівним ароматом, що ніхто не зможе встояти перед таким блюдом. Повірте, навіть дітки будуть уплітати ці чудові м'ясні кульки за обидві щоки, про дорослих я взагалі мовчу - вже через кілька хвилин все тарілки будуть порожні. А якщо ви не вірите мені, то просто спробуйте їх приготувати і самі все побачите, а ось спеціально для вас детальний рецепт тефтелей з чорносливом з фото.

  • Свинина - 500 грам
  • Мал - 0, 3 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - в підливу)
  • Яйце - 1 штука
  • Пюре томатне - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Чорнослив - 100 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Бульйон або вода - 1-1, 5 склянки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 30 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 0, 25 чайних ложки
тефтелі з чорносливом - фото крок 1
Для початку гарненько промиваємо рис і заливаємо його водою. Ставимо на плиту і варимо до напівготовності в підсоленій воді.
тефтелі з чорносливом - фото крок 2
Фарш ви можете купити вже готовий в магазині, але особисто я вважаю за краще робити його самостійно. Тому нарізаємо м'ясо і цибулю на великі шматки і пропускаємо через м'ясорубку.
тефтелі з чорносливом - фото крок 3
Розбиваємо в миску з фаршем куряче яйце, солимо і посипаємо перцем, потім перемішуємо.
тефтелі з чорносливом - фото крок 4
Тепер можна додати відварений рис і ретельно перемішати всі інгредієнти до однорідної маси. З приготованого фаршу ліпимо невеликі тефтелі і обвалюють їх у борошні з усіх боків.
тефтелі з чорносливом - фото крок 5
Другу цибулину нарізаємо невеликими кубиками.
тефтелі з чорносливом - фото крок 6
Чорнослив добре промиваємо під холодною водою і нарізаємо на невеликі брусочки.
тефтелі з чорносливом - фото крок 7
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до прозорості, а потім викладаємо тефтелі і смажимо їх з усіх боків до рум'яної скоринки.
тефтелі з чорносливом - фото крок 8
Тепер в окремому посуді змішуємо томатне пюре з водою або бульйоном, додаємо оцет і цукор, солимо і перчимо.
тефтелі з чорносливом - фото крок 9
Обсмажені тефтелі разом з цибулею викладаємо в казанок і заливаємо приготовленим соусом. Додаємо лавровий лист і чорнослив і накриваємо кришкою. Тушкуємо на повільному вогні протягом 25-30 хвилин. Готові тюфтельки відмінно поєднуються з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти