Тефтелі без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Іноді буває, що хочеться приготувати якусь страву, а одного інгредієнта, здавалося б важливого, не вистачає. Пропоную вам приготувати тефтелі без яєць, якщо їх в будинку не виявилося.
Якщо вам здається, що приготувати тефтелі без яєць не можна, то поспішаю вас порадувати - дуже навіть можна. Тефтелі виходять такими ж соковитими, ніжними і не розвалюються, так що їх сміливо можна готувати.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 100 грам
- Сир - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Молоко - 1 Ст. Ложка (або вода)
- Томатний соус - 4-5 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування тефтелей без яєць не дуже відрізняється від класичного, так що все як завжди. Для початку рис. Його необхідно промити і поставити варити (з розрахунку на 1 норму рису 2 норми води).
2. У цей час можна зайнятися фаршем. Найкраще приготувати його будинку зі свіжого шматочка м'яса. Для цього м'ясо необхідно промити, обсушити і нарізати шматочками. Пропустити через м'ясорубку (за бажанням додати пропущену через м'ясорубку цибулину і часник).
3. Готовий рис необхідно трохи остудити.
4. Фарш потрібно посолити і поперчити на смак. Можна додати улюблені спеції або свіжу зелень. Змішати його з остиглим рисом. Якщо фарш виходить сухуватим, то можна додати трохи молока або води (тільки обережно, що тефтелі НЕ потекли). Сформувати з фаршу кульки однакового розміру та викласти у вогнетривку форму для запікання (дно можна змастити маслом).
5. Сир натерти на дрібній тертці (можна обійтися і без сиру, але з ним смачніше).
6. Залити тефтелі томатним соусом і посипати зверху сиром. Надіслати в добре розігріту духовку на 35-45 хвилин.
7. Ось власне і все, тефтелі без яєць в домашніх умовах готові. Подавати їх можна з улюбленими гарнірами або зі свіжими овочами.