Рецепт Татарський беляш фото

Татарський беляш
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Біляші

Навчіться готувати татарський беляш, повірте, він того вартий! Татарський беляш готується на основі дріжджового тіста, виходить дуже м'яким, ситним і ніжним. Неперевершений смак!

Перед вами - простий рецепт приготування татарського біляші. Детальний опис приготування з прикріпленими фотографіями знаходиться нижче. Зауважу лише один момент, після першої випічки в беляш іноді додають бульйон (вливаючи його прямо в середину начинки). Гарного дня!

  • Яловичина - 300 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Кефір - 2 Ст. Ложки
  • Перець - За смаком
  • Маргарин - 2 Ст. Ложки
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - За смаком
татарський беляш - фото крок 1
М'ясо ріжемо кубиками і ставимо варитися. Картоплю ріжемо кубиками, цибулю ріжемо дрібно. Приготуємо тісто: в кефір додайте гашене соду, сіль, яйце. Все збиваємо і змішуємо з розм'якшеним маргарином. Перемішуємо все ложкою, поступово додаю борошно. Коли тісто загусне, скачуємо його в кому і накриваємо паперовим рушником на 10 хвилин. Потім розгортаємо тісто в пласт товщиною 3-4 мм. Вирізаємо рівне коло.
татарський беляш - фото крок 2
Викладаємо тісто у форму для запікання. Попередньо приготуйте начинку, змішавши картопля, м'ясо і цибулю (сіль і перець за смаком). Викладаємо начинку в центр тесту, акуратно защипуємо по краях тісто.
татарський беляш - фото крок 3
З тесту зробіть "кришку" . Накрийте нею беляш і щільно защипніть. Відправляємо беляш в розігріту духовку на 20 хвилин, через 20 хвилин накриваємо пергаментним папером і випікаємо ще 40 хвилин, температура 200 градусів. При подачі вкладіть в середину вершкове масло.
татарський беляш - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти