Татарський беляш
(покроковий рецепт з фото)
Навчіться готувати татарський беляш, повірте, він того вартий! Татарський беляш готується на основі дріжджового тіста, виходить дуже м'яким, ситним і ніжним. Неперевершений смак!
Перед вами - простий рецепт приготування татарського біляші. Детальний опис приготування з прикріпленими фотографіями знаходиться нижче. Зауважу лише один момент, після першої випічки в беляш іноді додають бульйон (вливаючи його прямо в середину начинки). Гарного дня!
- Яловичина - 300 грам
- Картопля - 5 штук
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кефір - 2 Ст. Ложки
- Перець - За смаком
- Маргарин - 2 Ст. Ложки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - За смаком
М'ясо ріжемо кубиками і ставимо варитися. Картоплю ріжемо кубиками, цибулю ріжемо дрібно. Приготуємо тісто: в кефір додайте гашене соду, сіль, яйце. Все збиваємо і змішуємо з розм'якшеним маргарином. Перемішуємо все ложкою, поступово додаю борошно. Коли тісто загусне, скачуємо його в кому і накриваємо паперовим рушником на 10 хвилин. Потім розгортаємо тісто в пласт товщиною 3-4 мм. Вирізаємо рівне коло.
Викладаємо тісто у форму для запікання. Попередньо приготуйте начинку, змішавши картопля, м'ясо і цибулю (сіль і перець за смаком). Викладаємо начинку в центр тесту, акуратно защипуємо по краях тісто.
З тесту зробіть "кришку" . Накрийте нею беляш і щільно защипніть. Відправляємо беляш в розігріту духовку на 20 хвилин, через 20 хвилин накриваємо пергаментним папером і випікаємо ще 40 хвилин, температура 200 градусів. При подачі вкладіть в середину вершкове масло.
Смачного!