Беляш
(покроковий рецепт з фото)
Золота і хрустка скоринка, а всередині соковита м'ясна начинка - все це про домашніх беляшах. Така випічка не залишить вас і ваших гостей байдужими. Розповідаю про рецепт, як приготувати біляші.
Біляші складно назвати корисною їжею, адже вони готуються у великій кількості рослинного масла, проте, іноді можна дозволити собі таку слабкість. Подавайте гарячі або теплі біляші. Якщо зробили велику порцію і вони вже охололи, розігрійте їх на сковороді або в мікрохвильовій печі.
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Вода - 0, 5 L
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - За смаком
- Яловичина - 200 грам
- Свинина - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соняшникова олія - За смаком
1. У теплій воді розчиніть цукор, додайте дріжджі і залиште в теплому місці на півгодини. Просійте борошно, додайте сіль і замісіть тісто, відставте його в сторону на 1-2 годину.
2. Тим часом зробіть начинку: пропустіть через м'ясорубку обидва види м'яса, сіль і poperčite.
3. Наріжте дуже дрібно цибулю і часник, додайте до м'ясного фаршу, перемішайте, влийте 0, 5 склянки води або молока, щоб начинка була більш соковита.
4. Тим часом тісто виросло в 2 рази.
5. Перекладіть тісто з миски на стіл і обомніте руками.
6. Сформуйте з тіста рулет і розріжте його на шматочки.
7. Сформуйте невеликі кульки, трохи розкачайте кожен.
8. Отщіпніте трохи фаршу і помістіть його по центру коржі з тіста.
9. Зберіть все краю до центру, потім притисніть руками, щоб сформувати корж.
10. Розігрійте сковороду або казанок з великою кількістю рослинної олії, викладе біляші і обсмажте їх до рум'яної скоринки. Подавайте їх відразу, поки вони ще гарячі.