Свинина в вині
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропоную дивно смачну і ніжну свинину у вині в домашніх умовах. Це приголомшливе блюдо, яке можна подавати навіть до святкового столу.
Рецепт приготування свинини в вині хороший тим, що м'ясо виходить дуже м'яким і соковитим. Всі м'ясні соки використовуються в якості соусу не тільки в процесі приготування, але і при подачі. Саме тому, до цієї страви можна подати абсолютно будь-який гарнір.
- Свинина - 300 грам
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 6-8 зубчиків
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 30 грам

1. Класичний рецепт свинини у вині передбачає використання нежирного м'яса - найкраще підійдуть відбивні. Їх необхідно ретельно вимити і просушити. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати трохи спецій для м'яса. На сковороду налити 1-2 ложки рослинної олії і як слід розігріти. Надіслати свинину на сковороду.

2. На сильному вогні обсмажити м'ясо з двох сторін до золотистої скоринки. А потім зняти зі сковороди.

3. Часник очистити і відправити на сковороду, в якій смажилося м'ясо. При бажанні довести до готовності свинину можна в духовці.

4. На сковороду влити трохи червоного (краще сухого) вина. Потім додати трохи бульйону (якщо м'ясо буде доводитися до готовності на сковороді, а не в духовці).

5. Додати лавровий лист і довести соус до кипіння.

6. Викласти назад м'ясо і накрити кришкою сковороду. На середньому вогні смажити м'ясо до готовності.

7. У процесі приготування соус буде випаровуватися, але м'ясо не повинно смажитися на сухій сковороді. Для 5-6 хвилин до готовності потрібно додати ще трохи вина, щоб смак у соусу був більш насичений.

8. Коли м'ясо готове, його зняти зі сковороди. Соус при бажанні можна доповнити вершковим маслом і трохи уварити його. Готовим соусом полити м'ясо і свинина в вині в домашніх умовах може бути подана до столу.