Рецепт Свинина в вині фото

Свинина в вині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вашій увазі пропоную дивно смачну і ніжну свинину у вині в домашніх умовах. Це приголомшливе блюдо, яке можна подавати навіть до святкового столу.

Опис приготування:

Рецепт приготування свинини в вині хороший тим, що м'ясо виходить дуже м'яким і соковитим. Всі м'ясні соки використовуються в якості соусу не тільки в процесі приготування, але і при подачі. Саме тому, до цієї страви можна подати абсолютно будь-який гарнір.

  • Свинина - 300 грам
  • Червоне вино - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Часник - 6-8 зубчиків
  • Бульйон - 100 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 30 грам
свинина в вині - фото крок 1
1. Класичний рецепт свинини у вині передбачає використання нежирного м'яса - найкраще підійдуть відбивні. Їх необхідно ретельно вимити і просушити. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати трохи спецій для м'яса. На сковороду налити 1-2 ложки рослинної олії і як слід розігріти. Надіслати свинину на сковороду.
свинина в вині - фото крок 2
2. На сильному вогні обсмажити м'ясо з двох сторін до золотистої скоринки. А потім зняти зі сковороди.
свинина в вині - фото крок 3
3. Часник очистити і відправити на сковороду, в якій смажилося м'ясо. При бажанні довести до готовності свинину можна в духовці.
свинина в вині - фото крок 4
4. На сковороду влити трохи червоного (краще сухого) вина. Потім додати трохи бульйону (якщо м'ясо буде доводитися до готовності на сковороді, а не в духовці).
свинина в вині - фото крок 5
5. Додати лавровий лист і довести соус до кипіння.
свинина в вині - фото крок 6
6. Викласти назад м'ясо і накрити кришкою сковороду. На середньому вогні смажити м'ясо до готовності.
свинина в вині - фото крок 7
7. У процесі приготування соус буде випаровуватися, але м'ясо не повинно смажитися на сухій сковороді. Для 5-6 хвилин до готовності потрібно додати ще трохи вина, щоб смак у соусу був більш насичений.
свинина в вині - фото крок 8
8. Коли м'ясо готове, його зняти зі сковороди. Соус при бажанні можна доповнити вершковим маслом і трохи уварити його. Готовим соусом полити м'ясо і свинина в вині в домашніх умовах може бути подана до столу.

Схожі рецепти