Супові пиріжки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто пам'ятає супові пиріжки ще зі школи, коли таку ароматну випічку подавали до перших страв. Якщо вам хочеться згадати смак дитинства, подивіться, як приготувати супові пиріжки з м'ясом будинку.
Супові пиріжки з м'ясом ідеально підходять до перших страв, особливо до супів з локшини. Такі пиріжки виходять ситними, соковитими і дуже смачними. Крім того, завдяки спецій і цибулині в начинці випічка просто зводить з розуму своїм ароматом, обов'язково подавайте її ще гарячою. Для того щоб смак начинки вийшов більш насиченим, проваріть м'ясо з цибулею і морквою до готовності, після чого пропустіть його через м'ясорубку для майбутньої начинки.
- Борошно - 450 грам(400г в тісто, 50г в заміс)
- Вершкове масло - 25 грам
- Дріжджі - 10 грам
- М'ясо - 500 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1, 5 склянки
- Цибулина - 1 штука
1. Теплу воду змішайте з цукром, сіллю і дріжджами. Просійте трохи борошна і підготуйте тісто так, щоб воно вийшло грудочками. Залиште тісто на 30-60 хвилин.
2. Воду в каструлі підсолити, додайте перець, лавровий лист, цибулю і моркву і відваріть в даному бульйоні м'ясо (додайте його в киплячу воду). На середньому вогні проваріть м'ясо до готовності.
3. Лук наріжте кубиками і обсмажте до золотистого кольору, злегка його посолити і поперчити. Додайте трохи вершкового масла і зніміть з вогню. М'ясо перекрутити через м'ясорубку, поки воно гаряче. До м'яса відправте зажарку і перемішайте.
4. До опарі просійте всю решту борошна і розтоплене вершкове масло (не гарячкувати). Залиште тісто на 30 хвилин при кімнатній температурі. Борошно для замісу висипте на стіл, викладіть тісто і обімніть його.
5. Замісити тісто, розкачайте його в пласт товщиною 0, 5-1 см і виріжте кружечки діаметром 15 см. Викладіть на тісто начинку і сформуйте пиріжки. Викладіть пиріжки швом вниз на деко, застелене пергаментом, і залиште на 15 хвилин.
6. Випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Для 5 хвилин до готовності змажте пиріжки злегка збитим яйцем. Смачного!