Суп зі шкварками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 50 хв.
Впевнена, цей суп їли багато, але забули про нього з появою популярних зараз супів-пюре та інших екзотичних перших страв. Тому я вирішила вам нагадати про смачне супчик зі шкварками.
Опис приготування:
Я дуже люблю супи, для яких не потрібно довго варити бульйон з м'яса або морочитися з великою кількістю продуктів. А цей рецепт ще і дешевий, адже овочі та сало є практично в кожному будинку! звичайно, суп зі шкварками виходить досить жирним, але якщо є його в помірній кількості, то на фігуру він не вплине, а ось душу погріє, вже точно!
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сир плавлений - 200 грам
- Сало - 100-150 грам
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки
- Перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі очистіть і промийте. Якщо сало солоне, то промийте його і обсушити. У каструлю об'ємом 3-4 літра налийте воду і поставте на вогонь.
Картопля наріжте невеликим кубиком і відправте в киплячу воду.
Поріжте сало на тонкі невеликі шматочки.
Моркву натріть на дрібній тертці, а цибулину дрібно наріжте.
Обсмажте сало до золотистого кольору і зменшення шматочків в обсязі.
Сало перекладіть на тарілку, а в жирі, який витопився з сала, обсмажити цибулю і моркву до м'якості.
Плавлені сирки наріжте невеликим кубиком.
Коли картопля буде майже готовий, відправте в каструлю смажені моркву і цибулю, додайте сіль і перець, можна покласти лавровий листочок і інші прянощі, які ви любите.
Через пару хвилин відправте в суп плавлений сир і гарненько розмішайте, щоб він швидше розплавився.
Слідом за сиром відправте в суп шкварки. Перемішайте, проваріть пару хвилин і зніміть каструлю з вогню.
Смачного!