Суп з сочевиці з копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Суп з сочевиці з копченостями - суп, який стане і другою стравою. У ньому ваша ложка буде дійсно стояти. Він - дуже густий, пряний, ситний. Вариться такий суп з сочевиці близько двох годин.
При приготуванні супу з сочевиці з копченостями сочевицю можна замочити на ніч або на пару годин перед приготуванням, але можна додати і в суп разом з літром води і варити протягом 45 хвилин. Можна використовувати готовий яловичий бульйон і, в такому випадку, не додавати гомілки. Удачі в приготуванні!
- Сочевиця - 350 грам
- Голяшка яловича, шматочки - 4-5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Любисток или сельдерей, гілочки - 2-3 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець свіжий - - За смаком
- Картопля - 700 грам
- Sardel'ki - 250 грам
- Копчена ковбаса або ковбаски - 200 грам
- Томатне пюре - 1/4 склянки (протерті помідори)
- Вода - 1, 5-2 L (або стільки, щоб покрити всі інгредієнти, додані в суп)
![суп з сочевиці з копченостями - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_chechevici_s_kopchenostyami-117001.webp)
1. Приготуйте все овочі для супу. Почистіть і наріжте кубиками цибулю, морква. Промийте і подрібніть зелень. Картоплю і ковбаски ми наріжемо пізніше. Гомілки промийте і викладіть в каструлю з маслом на середній вогонь. Обсмажте злегка з двох сторін, поки м'ясо не змінить колір. Потім додайте нарізану цибулю. Смажте до м'якості.
![суп з сочевиці з копченостями - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_chechevici_s_kopchenostyami-117002.webp)
2. Додайте нарізану моркву, веточки любистока.
![суп з сочевиці з копченостями - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_chechevici_s_kopchenostyami-117003.webp)
3. Потомити кілька хвилин, додайте лавровий лист, влийте воду і вкладіть чебрець. Як тільки суп закипить, понизьте вогонь до середньо-повільного, зніміть накип, прикрийте кришкою і варіть протягом 90 хвилин.
![суп з сочевиці з копченостями - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_chechevici_s_kopchenostyami-117004.webp)
4. По закінченню півтора години виберіть любисток, якщо хочете, можете зняти м'ясо з кісточки і повернути в суп. Тепер слід додати сочевицю з водою, в якій її замочили і варити 30 хвилин. Або можна всипати суху сочевицю, влити додатковий лист води і варити 45 хвилин.
![суп з сочевиці з копченостями - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_chechevici_s_kopchenostyami-117005.webp)
5. Поки сочевиця варитися, наріжте картоплю, сосиски та ковбаски. По закінченню зазначеного в попередньому кроці часу додайте все нарізане в суп.
![суп з сочевиці з копченостями - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_chechevici_s_kopchenostyami-117006.webp)
6. Додайте також томатне пюре. Перемішайте і варіть ще 15 хвилин.
![суп з сочевиці з копченостями - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_chechevici_s_kopchenostyami-117007.webp)
7. Суп з сочевиці з копченостями готовий! Смачного!