Суп з селерою і кабачком «Вести з полів»
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення, Для діабетиків
Легкий і ароматний суп з овочами - що може бути краще в літню пору? Ідеальний варіант для стежать за фігурою - адже в цьому супі селера замінює картопля, а кабачки - вермішель! А ще смак супу дуже нагадує грибний, хоча грибів-то в ньому і немає!
Рецепт смачного легкого овочевого супу перед Вами! Я варю суп на воді, Ви ж можете за основу брати нежирний бульйон, наприклад, приготований на курці або індичці. Головне достоїнство страви - час його приготування - 30 хвилин. А ще беріть побільше кропу - в поєднанні з кабачком він і надає супу грибний смак, ну або просто додайте трохи лісових грибочків. Приступимо!
- Селера кореневої - 150 грам
- Селера черешкова - 2 штуки
- Морква - 2 штуки (молода)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кабачок - 1/2 штуки (молодий)
- Цибуля зелена - 1/2 пучка
- Кріп - 1 пучок
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1, 5 L
Корінь селери очистіть і наріжте брусочками. Лук наріжте. Обсмажте на олії до легкої позолоти.
Додайте шинкованную великою соломкою моркву і тонко нарізаний стебловий селера, обсмажте пару хвилин всі разом.
Кабачок наріжте тонкою соломкою на манер локшини.
Доведіть до кипіння бульйон або воду, сіль за смаком, поперчіть. Опустіть овочеву піджарку і варіть хвилин 5 на слабкому вогні. Подрібніть зелену цибулю і кріп. Опустіть в суп кабачкову «локшину», доведіть до кипіння і зніміть суп з вогню. Всипте в суп зелень, перемішайте і дайте настоятися під кришкою хвилин 10.
При подачі посипте суп свіжомеленим чорним перцем, окремо подайте сірий хліб. Можна і сметанку подати, якщо калорії не вважаєте. Смачного!