Рецепт Суп з оленини фото

Суп з оленини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Оленина
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід
Супи

Ще в давні часи цей густий і ароматний суп надавав сил мисливцям, пастухам і солдатам. Пропоную вам простий рецепт супу з оленини з гречкою і овочами - незамінний для голодних чоловіків!

Оленина по праву вважається делікатесом - м'ясо у оленя пісне, щільне, смачне. Звичайно, як і будь-яка інша дичина, оленина жорсткіше, ніж яловичина або, тим більше свинина, але правильно приготувавши її, ви не пошкодуєте - такою багатою гамою смаку і аромату порадує вас це м'ясо! До того ж, у відварному і тушкованому вигляді оленина стає м'якою і ніжною.

Звичайно, найкраще суп з оленини варити на багатті або мангалі, але і звичайна кухонна плита цілком підійде, головне, щоб м'ясо було якісне, а настрій - гарне!

Оленина надає бульйону специфічний темний колір, тому я пропоную вашій увазі рецепт супу з оленини з гречкою. Більше вам практично нічого не знадобиться - лише трохи овочів і зелені, а також сметана для подачі. Все інше зробить ароматне і смачне м'ясо.

  • Оленина (грудинка) - 1 кілограм
  • Гречка - 1 Склянка
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Картопля - 4-5 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець запашний горошком - 5-6 штук
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 3-4 зубчиків
суп з оленини - фото крок 1
Грудинку покласти в глибоку каструлю. Залити холодною водою й поставити на вогонь. Як тільки бульйон почне закипати, вогонь зменшити і зняти шумівкою всю піну. Додати в каструлю 1 очищену цибулину (цілком), лавровий лист і перець. Варити бульйон під кришкою на повільному вогні до готовності м'яса.
суп з оленини - фото крок 2
Частину, що залишилася цибулину почистити і дрібно нарізати.
суп з оленини - фото крок 3
Моркву натерти на тертці.
суп з оленини - фото крок 4
Розігріти в сковороді рослинне масло і спасерувати цибулю до золотистого кольору.
суп з оленини - фото крок 5
Додати моркву. Перемішати і готувати 5-6 хвилин.
суп з оленини - фото крок 6
М'ясо, цибуля і спеції вийняти з бульйону. Грудинку нарізати шматками і повернути в суп. Додати нарізану кубиками картоплю.
суп з оленини - фото крок 7
А також заздалегідь відварену до напівготовності гречку і пасеровані овочі. Посолити. Варити під кришкою до готовності картоплі і крупи. Подавати суп гарячим, посипавши подрібненим часником, зі сметаною і свіжою зеленню.

Схожі рецепти