Суп з морської капусти
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите морську капусту? немає? Це потрібно виправити! думаю, простий рецепт супу з морською капустою переконає вас у тому, що навіть водорості можуть бути справжнім делікатесом!
Про користь ламінарії сказано і написано чимало. З незапам'ятних часів ці бурі водорості використовуються людьми в їжу і цінуються на тільки за смакові якості, але і за високий вміст органічного йоду, необхідного для здоров'я людини. Для поповнення добової дози йоду (в регіонах з дефіцитом йоду у воді) людині достатньо вживати щодня приблизно 30-40 грамів свіжої ламінарії. Крім того, в морській капусті багато білків, вітамінів і мікроелементів.
На жаль, в свіжому вигляді морська капуста доступна тільки жителям кількох регіонів Росії. Але консервована ламінарія продається повсюдно. Пропоную вам дізнатися, як приготувати суп з морської капусти з зеленим горошком і вареними яйцями - по виду і смаку він чимось нагадує зелений борщ, але з характерним ароматом моря.
- Капуста морська - 250 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Банку консервованого горошку - 1 штука
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок