Суп з гусятини
(покроковий рецепт з фото)
Суп з гусятини виходить ароматним і наваристим. Його готують у багатьох країнах, особливо в європейських. Він популярний і в Ізраїлі, де в подібний суп додають кнейдлах - кульки з прісного тіста.
Щоб зробити смачне і наваристий перша страва, дізнайтеся, як приготувати суп з гусятини. Він внесе різноманітність в звичайний раціон вашої родини, адже у нас найчастіше варять перші страви з куркою або яловичиною. Суп виходить дуже ароматним і апетитним.
- М'ясо гусяче - 400 грам
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Пшоно - 2 Ст. Ложки
- Тісто прісне - 200 грам
- Соус "чилі" - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
Візьміть будь-яку частину гусака (наприклад, підійдуть його крильця). Видаліть залишки пір'я, промийте під водою і обсушити. У каструлі закип'ятити чисту воду, відварюють крильця півтори години. Відокремте м'ясо від кісток, покладіть його в бульйон.
Цибулю і моркву очистіть і вимийте. Лук нарубати дрібними квадратиками, а морква поріжте брусочками або натріть на крупній тертці. У сковороді розігрійте олію і обсмажте овочі до золотистого кольору.
Поки смажаться овочі, візьміть шматок тіста і сформуйте маленькі кульки, відщипуючи від нього руками. Вони повинні бути не більше вишні за розміром. Опустіть кульки в бульйон.
Картопля очистіть від шкірки, вимийте під проточною водою. Наріжте овоч кубиками або брусочками. Опустіть в киплячий бульйон разом з обсмаженими морквою і цибулею.
Пшоно промийте під проточною водою. Надішліть його в суп. Зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою. Варіть суп п'ятнадцять хвилин.
За п'ять хвилин до готовності киньте в суп коріандр, перець чилі, пропущений через прес часник і лавровий лист. Останній перед подачею слід дістати з супу. Додати сіль за смаком вир, дайте йому настоятися. Подавайте суп гарячим.