Рецепт Суп з гречки фото

Суп з гречки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина , Крупи , Гречка
Дієтичне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Цей суп дивно поєднує в собі три характеристики: він смачний, корисний і ситний. Яловичина, картопля і гречка додадуть ситності, а легкий бульйон з великою кількістю овочів не обтяжить роботу шлунка.

Опис приготування:

Це дуже яскравий і барвистий суп, в якому багато корисних овочів (цибуля, морква, картопля). За бажанням до списку інгредієнтів можна сміливо додати гриби або сир. В якості прикраси можна використовувати будь-яку зелень на ваш вибір (дрібно нарізану зелену цибулю, петрушку, кріп). Як приготувати суп з гречки з м'ясом, читайте нижче.

  • Вода - 1 літр
  • Гречка - 1/2 склянки
  • Яловичина (свинина) - 450 грам (переважно з кісткою)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука (маленький)
  • Картопля - 2 штуки (великий)
  • Лист лавровий - 3 штуки
  • Перець, сіль - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком (для обсмажування овочів)
1
Ретельно промийте м'ясо водою. Налийте в каструлю води і помістіть в неї промите м'ясо. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до середнього. Дайте йому поваритися не менше 40 хвилин, а потім приправте його сіллю.
2
Додайте гречку в каструлю з м'ясом і варіть 15 хвилин.
3
Наріжте цибулю, зелень і моркву дрібними кубиками.
4
Очистіть картопля від шкірки і наріжте. Додайте в киплячий бульйон з гречкою і варіть до готовності.
5
Обсмажте цибулю і моркву на попередньо розігрітій сковороді з маслом до тих пір, поки інгредієнти не размягчатся і не стануть золотисто-коричневими за кольором. Додайте їх в суп і проваріть ще 5 хвилин.
6
Посипте суп кропом, розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти