Суп з гречки
(покроковий рецепт з фото)
Цей суп дивно поєднує в собі три характеристики: він смачний, корисний і ситний. Яловичина, картопля і гречка додадуть ситності, а легкий бульйон з великою кількістю овочів не обтяжить роботу шлунка.
Це дуже яскравий і барвистий суп, в якому багато корисних овочів (цибуля, морква, картопля). За бажанням до списку інгредієнтів можна сміливо додати гриби або сир. В якості прикраси можна використовувати будь-яку зелень на ваш вибір (дрібно нарізану зелену цибулю, петрушку, кріп). Як приготувати суп з гречки з м'ясом, читайте нижче.
- Вода - 1 літр
- Гречка - 1/2 склянки
- Яловичина (свинина) - 450 грам (переважно з кісткою)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука (маленький)
- Картопля - 2 штуки (великий)
- Лист лавровий - 3 штуки
- Перець, сіль - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком (для обсмажування овочів)
1
Ретельно промийте м'ясо водою. Налийте в каструлю води і помістіть в неї промите м'ясо. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до середнього. Дайте йому поваритися не менше 40 хвилин, а потім приправте його сіллю.
2
Додайте гречку в каструлю з м'ясом і варіть 15 хвилин.
3
Наріжте цибулю, зелень і моркву дрібними кубиками.
4
Очистіть картопля від шкірки і наріжте. Додайте в киплячий бульйон з гречкою і варіть до готовності.
5
Обсмажте цибулю і моркву на попередньо розігрітій сковороді з маслом до тих пір, поки інгредієнти не размягчатся і не стануть золотисто-коричневими за кольором. Додайте їх в суп і проваріть ще 5 хвилин.
6
Посипте суп кропом, розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!