Суп-пюре з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Нут часто використовують при приготуванні страв для вегетаріанців, він за своїми властивостями і смаку відмінно замінює м'ясо, в ньому багато корисних речовин. Спробуйте рецепт, як приготувати суп-пюре з нуту.
Страви з нуту відмінно підійдуть тим, хто дотримується посту, сидить на дієті або вегетаріанцям. Для простоти приготування перед тим, як починати робити блюдо, нут потрібно замочити годин на 5-6 або ж на всю ніч. Суп-пюре виходить дуже яскравим і барвистим, з приємним смаком і запахом. Смачно буде подати такий суп з часниковими грінками.
- Гайка - 200 грам
- Помідори - 400 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Бульйон овочевий - 2 склянки
- Болгарський перець - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
1. Гайка zamačivaem за ніч, після чого відварюємо його 1-1, 5 годину, зливаємо воду і відставляємо нут. Миємо й нарізаємо болгарський перець, часник чистимо і розминаємо з меленим перцем. На розпеченій сковороді з соняшниковою олією обсмажуємо перець з часником протягом 5 хвилин.
2. У помідорів зрізаємо шкірку, нарізаємо їх невеликими шматочками і розминаємо трохи, додаємо їх разом з отриманим соком в сковороду до перцю.
3. У каструлю з нутом переливаємо вміст сковороди, наливаємо бульйон і варимо 15-20 хвилин, солимо і перчимо.
4. Готовий суп блендером перебиваємо до стану пюре, якщо маса здається трохи густуватої, то додаємо трохи бульйону. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу гарячим.