Рецепт Пюре з нуту фото

Пюре з нуту
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Бобові , Часник
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Пюре
Кількість порцій: 4
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Якщо ви ще не знайомі з таким продуктом, деякі гайки, то пропоную вам обов'язково спробувати його купити. Він відноситься до сімейства бобових і має цілий ряд корисних людського організму властивостей.

Опис приготування:

Він містить вітаміни групи В, багато білків і вуглеводів. Сприяє зниженню ваги. Тому я пропоную вам дізнатися, як приготувати пюре з нуту, а точніше - хумус. Це знамените блюдо єврейської кухні. Закуска подається майже в кожному кафе в Ізраїлі. Ми з вами спробуємо зробити домашній варіант.

  • Гайка - 300 грам
  • Насіння кунжуту - 60 грам
  • Сік лимона - 1, 5 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2, 5 Ст. Ложки
  • Зіра - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Каррі - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
пюре з нуту - фото крок 1
Нут добре промийте. Залийте його холодною водою на 10-12 годин.
пюре з нуту - фото крок 2
Потім злийте воду. Поставте нут на вогонь, залийте його свіжою водою. Після кипіння варіть продукт 2 годину. Відвар злийте в окрему чашку.
пюре з нуту - фото крок 3
Прожарити на сковороді без масла каррі і зіру. Потім перемеліть прянощі в кавомолці.
пюре з нуту - фото крок 4
Обсмажте на сухій сковороді кунжут (протягом 2-х хвилин). Потім також подрібніть його в кавомолці.
пюре з нуту - фото крок 5
У блендері вставки гайки, очищений часник, прянощі, кунжут, сіль і оливкове масло. Збийте все в єдину масу.
пюре з нуту - фото крок 6
Далі обережно додавайте відвар, продовжуючи збивати масу. В кінці все посоліть і влийте сік лимона.
пюре з нуту - фото крок 7
Ostavyte перегною 2-3 години в холодильнику. Перед подачею прикрасьте страву зеленню і оливковою олією. Приємною дегустації!

Схожі рецепти