Пюре з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знайомі з таким продуктом, деякі гайки, то пропоную вам обов'язково спробувати його купити. Він відноситься до сімейства бобових і має цілий ряд корисних людського організму властивостей.
Він містить вітаміни групи В, багато білків і вуглеводів. Сприяє зниженню ваги. Тому я пропоную вам дізнатися, як приготувати пюре з нуту, а точніше - хумус. Це знамените блюдо єврейської кухні. Закуска подається майже в кожному кафе в Ізраїлі. Ми з вами спробуємо зробити домашній варіант.
- Гайка - 300 грам
- Насіння кунжуту - 60 грам
- Сік лимона - 1, 5 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2, 5 Ст. Ложки
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Каррі - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
Нут добре промийте. Залийте його холодною водою на 10-12 годин.
Потім злийте воду. Поставте нут на вогонь, залийте його свіжою водою. Після кипіння варіть продукт 2 годину. Відвар злийте в окрему чашку.
Прожарити на сковороді без масла каррі і зіру. Потім перемеліть прянощі в кавомолці.
Обсмажте на сухій сковороді кунжут (протягом 2-х хвилин). Потім також подрібніть його в кавомолці.
У блендері вставки гайки, очищений часник, прянощі, кунжут, сіль і оливкове масло. Збийте все в єдину масу.
Далі обережно додавайте відвар, продовжуючи збивати масу. В кінці все посоліть і влийте сік лимона.
Ostavyte перегною 2-3 години в холодильнику. Перед подачею прикрасьте страву зеленню і оливковою олією. Приємною дегустації!