Суп-пюре з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Цей суп дуже простий у приготуванні, і що радує - в нього можна покласти будь-які овочі. Навіть ті, які ваші домочадці не люблять в супі, адже в пюре їх не буде помітно. Смак у супу просто відмінний!
Ось чому мені подобаються супи пюре, так це тим, що в них можна "замаскувати" інгредієнти, які не їдять деякі мої домочадці. Син і я любимо гарбуз, дочка і чоловік - немає. І ось, щоб все-таки годувати їх цим смачним овочем, я іноді і готую такий суп-пюре. Адже коли всі овочі переб'єш блендером, всі смаки змішуються і не розбереш, що там є. А якщо ще і трав духмяних додати або часничку - все з'їдається і ніхто не питає, з чого суп. Якщо і у вас є така проблема, готуйте суп-пюре. А я поки розповім вам, як приготувати суп-пюре з фрикадельками.
- Фарш - 200 грам (будь-який)
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1- в суп, 1 - для фрикадельок)
- Морква - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Помідор - 1 штука
- Кабачок - 200 грам
- Гарбуз - 200 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 - в суп, 0, 5 - для фрикадельок)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Зелень свіжа - 20 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Беремося насамперед за фрикадельки. Додамо в м'ясний фарш подрібнений в пюре цибулю, яйце, сіль і дрібку чорного меленого перцю. Ретельно перемішати.
З фаршу скачуємо фрикадельки. Який розмір? Та який вам більше подобається!
Наливаємо в каструлю воду, даємо їй закипіти, після чого відразу закидаємо фрикадельки, нехай варяться хвилин 15.
Очистимо цибулю і моркву. Лук поріжемо кубиками, морква натерти на тертці. Помідор очистити від шкірки і теж нарізаємо кубиками. Обсмажити все разом на розігрітій сковороді з рослинним маслом хвилин 7.
Очистимо картоплю, кабачок і гарбуз. Наріжемо все кубиками.
Дістаємо з бульйону зварені фрикадельки, а в бульйон закладаємо всі овочі. Варимо до готовності картоплі і гарбуза.
Коли овочі зварилися, додаємо в каструлю сіль і мелений перець, подрібнюємо вміст каструлі блендером в пюре. Ставимо каструлю на вогонь, викладаємо фрикадельки і даємо супу покипіти кілька хвилин. Перед подачею на стіл додаємо дрібно нарізану зелень.