Суп-пюре з цвітної капусти з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Суп-пюре з цвітної капусти з вершками - відмінне обідню страву для всієї родини. Сезон овочів вже почався, так що актуальність даного супу зростає з кожним жнемо. Ніжний, ситний і дуже смачний!
Перед вами - простий рецепт приготування супу-пюре з цвітної капусти з вершками. Цвітну капусту відварити до готовності. Паралельно обсмажте в каструлі цибулю і часник, додайте картоплю і воду. Трохи пізніше додайте цвітну капусту і варіть суп до готовності картоплі. Перелийте отриману масу в блендер і приготуйте пюре. Поверніть пюре в каструлю, додайте сметану і гірчицю. Підігрійте суп і не доводячи до кипіння зніміть з плити. Подавайте на стіл, присипавши суп тертим сиром і кінзою. Хай щастить!
- Цвітна капуста - 1/2 штуки
- Кінза свіжа - 0, 5 пучка
- Картопля - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 10 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і перець - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Гірчиця зернятками - За смаком
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо до готовності в киплячій, підсоленій воді. Варити 7 хвилин.
У глибокій каструлі розігрійте масло вершкове і оливкове. Обсмажте до прозорості подрібнену цибулю і часник.
Додайте лавровий лист і порізаний кубиками картоплю. Влийте 4 чт.Л. Води в якій варилася капуста. Готуйте 10 хвилин, помішуючи.
Додайте цвітну капусту, варіть до готовності картоплі.
Сир тремо на тертці, а кінзу подрібнюємо.
Витягуємо з каструлі лавровий лист. Всю решту масу перекладаємо в блендері і подрібнюємо.
Виходить пюре, повертаємо його в каструлю. Додаємо сметану і гірчицю.
Ретельно все перемішуємо, додаємо сіль і перець за смаком. Прогріваємо, але не кип'ятимо суп. Знімаємо з плити, присипаємо тертим сиром і кінзою.
Смачного!