Суп-пюре з брокколі і плавленим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям не тільки смачних, але і корисних перших страв рекомендую спробувати цей найпростіший варіант, як приготувати суп-пюре з брокколі з плавленим сиром. Буде дуже смачно і ситно.
Безпосередньо перед подачею суп-пюре з брокколі з плавленим сиром в домашніх умовах можна доповнити сухариками або ложкою жирних вершків, наприклад.
Смачного!
- Брокколі - 250 грам
- Вода або бульйон - 1 Склянка
- Плавлений сир - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1
Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулину.
2
У каструлю або невеликий сотейник налийте трохи олії, розігрійте.
3
Викладіть цибулю, обсмажте його до золотистого кольору.
4
Тим часом вимийте, обсушити і розділіть на суцвіття капусту.
5
Додайте до цибулі, перемішайте і обсмажте пару хвилин.
6
Влийте воду (можна використовувати овочевий або м'ясний бульйони) і доведіть до кипіння.
7
Підсолити за смаком, зменшіть вогонь до середнього і варіть хвилин 10-15 (в залежності від розміру суцвіть). Капусту важливо не переварити, але вона повинна стати м'якою.
8
Сир натріть на дрібній тертці і опустіть в каструлю.
9
Надішліть весь вміст каструлі в блендер і подрібніть до однорідності. Додайте щіпку перцю або інші спеції за смаком.
10
Знову відправте на вогонь, доведіть до кипіння і можете подавати до столу.