Суп «Катнов»
(покроковий рецепт з фото)
"кат" в перекладі з вірменської язика, означає молоко, звідси і така назва. По суті це рецепт приготування солодкого молочного супу. Готується він дуже просто і досить швидко.
Пропоную приготувати суп "катно", блюдо ідеально підійде як для сніданку, так і для ситного обіду або вечері. Подають "катно" в холодному вигляді, посипавши кожну порцію корицею і цукровою пудрою. Виходить дуже смачно і ароматно! Якщо ви не любите корицю, подавайте суп без неї. У будь-якому випадку таке блюдо неодмінно припаде до смаку дітям і дорослим!
- Молоко - 0, 5 L
- Вода - 100 мілілітрів
- Мал - 60 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Налийте в каструлю воду і молоко. Додайте сіль, цукор, перемішайте і підігрійте (немає аргументів зі зворотним холодильником! ).
Коли молоко стане гарячим, додайте промитий рис.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рис 10-15 хвилин. Перемішайте рис один раз, на самому початку відразу після закипання.
Потім зніміть каструлю з вогню, закрийте кришкою і дайте супу настоятися ще 15-20 хвилин.
Після цього розливаємо суп по тарілках і ставимо в холодильник до повного охолодження. Готовий "катно" подаємо в холодному вигляді. Можна прикрасити його ягодами або фруктами, але справжній "катно" зазвичай посипають корицею і цукровою пудрою. Смачного!