Рецепт Суп «Катнов» фото

Суп «Катнов»
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Мал
Дієтичне харчування
На обід , Для дітей , На сніданок
Солодке , Супи , Холодні супи
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

"Кат" в перекладі з вірменської язика, означає молоко, звідси і така назва. По суті це рецепт приготування солодкого молочного супу. Готується він дуже просто і досить швидко.

Опис приготування:

Пропоную приготувати суп"катно" , блюдо ідеально підійде як для сніданку, так і для ситного обіду або вечері. Подають"катно" в холодному вигляді, посипавши кожну порцію корицею і цукровою пудрою. Виходить дуже смачно і ароматно! Якщо ви не любите корицю, подавайте суп без неї. У будь-якому випадку таке блюдо неодмінно припаде до смаку дітям і дорослим!

  • Молоко - 0, 5 L
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Мал - 60 грам
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
суп
Підготуйте всі інгредієнти.
суп
Налийте в каструлю воду і молоко. Додайте сіль, цукор, перемішайте і підігрійте (немає аргументів зі зворотним холодильником! ).
суп
Коли молоко стане гарячим, додайте промитий рис.
суп
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рис 10-15 хвилин. Перемішайте рис один раз, на самому початку відразу після закипання.
суп
Потім зніміть каструлю з вогню, закрийте кришкою і дайте супу настоятися ще 15-20 хвилин.
суп
Після цього розливаємо суп по тарілках і ставимо в холодильник до повного охолодження. Готовий"катно" подаємо в холодному вигляді. Можна прикрасити його ягодами або фруктами, але справжній"катно" зазвичай посипають корицею і цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти