Рецепт Суфле «Пташине молоко» фото

Суфле «Пташине молоко»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло , Желатин
Рецепти для схуднення
На святковий стіл , День народження , Ювілей , 8 березня
Випічка , Торти , Суфле , Пташине молоко
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Для любителів ніжних і повітряних десертів хочу запропонувати апетитний і дуже класний варіант, як приготувати суфле"Пташине молоко" . Це приголомшливе ласощі для дітей і дорослих.

Опис приготування:

Будь-яке багатьма суфле"Пташине молоко" в домашніх умовах приготувати зовсім нескладно, але часу знадобиться багато. За допомогою точних інструкцій з фотографіями з цим десертом впорається навіть новачок в кулінарії. Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл або просто до чаю, дуже рекомендую саме цей тортик. Сподіваюся, що мій варіант, як приготувати суфле"Пташине молоко" , вам сподобається.

  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 170 грам (приблизно)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 100 грам(+ 150 грам в суфле)
  • Шоколадний лікер - За смаком (для просочення коржів)
  • Згущене молоко - 150 грам
  • Желатин - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Білки - 7 штук
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
  • Вершки - 1 Склянка
  • Шоколад - 200 грам
суфле
1. У невелику мисочку вбийте 2 яйця і збийте з молоком і ванільним екстрактом.
суфле
2. В окремій мисочці з'єднайте борошно, сіль, розпушувач і цукор. Додайте розм'якшене вершкове масло і почніть перемішувати.
суфле
3. Додайте яєчно-молочну суміш. Збивайте все, поки маса не стане однорідною.
суфле
4. Духовку розігрійте до 180 градусів. Змастіть форму або застелить пергаментом. Викладіть тісто і відправте в духовку.
суфле
5. Корж випікається близько 20-25 хвилин. Після акуратно дістаньте його з форми і остудити на решітці.
суфле
6. Замочіть желатин згідно з інструкцією на упаковці.
суфле
7. Додайте трохи цукру і прогрійте, не доводячи до кипіння.
суфле
8. У глибокій мисці збийте 150 грам м'якого вершкового масла, додайте згущене молоко.
суфле
9. Білки з соком лимона і невеликою кількістю цукру збийте до щільних піків.
суфле
10. Додайте до білків желатин, продовжуючи збивати. Після з'єднайте з маслом і згущеним молоком, акуратно все перемішайте.
суфле
11. Остиглий корж акуратно розріжте. Підготуйте роз'ємну форму, борту застеліть папером. Викладіть на дно 1 корж.
суфле
12. Просочіть його трохи шоколадним лікером (в рецепт можна використовувати також сироп) і викладіть половину суфле.
суфле
13. Другий корж також просочіть трохи.
суфле
14. Викладіть акуратно на суфле.
суфле
15. Зверху розподіліть рівним шаром залишився суфле і відправте форму в холодильник на пару годин.
суфле
16. Залишилося тільки з шоколаду і вершків приготувати глазур.
суфле
17. І покрити нею тортик. Знову відправте його в холодильник на 1-2 годину.
суфле
18. А коли глазур як слід застигне, можна нарізати порційними шматочками і подавати до столу.

Схожі рецепти