Суботні житній
(покроковий рецепт з фото)
Цей суботні готується на основі житнього хліба. Незмінним інгредієнтом є - мед. Ну і звичайно ж, ароматності напою додадуть прянощі: обкладинка, бадьян, гвоздика, мускатний горіх і імбир.
Розповім вам, як приготувати збитень житній в домашніх умовах. Для початку житній хліб підсушіть в духовці. Потім залийте окропом і дайте йому настоятися до повного охолодження. Рідина процідити і варити на повільному вогні, додавши прянощі і мед. Також можна додавати лимонний сік і дрібно порізаний імбир. Пийте на здоров'я!
- Житній хліб - 500 грам
- Вода - 2 L
- Мед - 0, 5 L
- Обкладинка - 1 За смаком
- Бадьян - 1 За смаком
- Гвоздика - 1 За смаком
- Горіх мускатний - 1 За смаком
Чорний хліб наріжте скибочками і підсушіть в духовці.
Сухарі кладемо в ємність і заливаємо окропом. Коли рідина охолоне - її потрібно процідити.
Перелийте рідина в сотейник, додайте мед і прянощі. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Обробити сито через сито.
Все готово! Будьте здорові!