Стромболі
(покроковий рецепт з фото)
Стромболі - італійська страва, назване на честь вулкана. Його готують з тіста, м'яса і сиру. Начинка запікається всередині тесту, а коли готову страву розрізають, вміст вивергається подібно вулкану.
Стромболі - це справжній вулкан смаків. Ситне італійська страва, яке можна подати на гаряче, їсти на холодну, а також зручно взяти з собою в офіс або на природу. Випікається протягом півгодини і зберігається кілька днів. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати Стромболі.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Борошно грубого помелу - 1 Склянка
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка (швидкодіючі сухі)
- Вода тепла - 300 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Томатний соус - 5 Ст. Ложок
- Ковбасні вироби - 400 грам
- Сир твердий - 400 грам

1. Для приготування тіста візьміть теплу воду. З'єднайте воду, дріжджі, сіль і цукор. Розмішавши, дайте масі постояти. Дріжджі прокинуться і почнуть працювати. На поверхні з'явиться пінна шапочка. На це піде 10 хвилин.

2. Борошно двох видів необхідно просіяти. Помістіть в миску для замісу тіста (миска повинна бути глибокою). У центрі зробіть воронку. Введіть дріжджі. Замісити тісто.

3. Введіть в тісто 3ст. Ложки рослинної олії і знову замісити тісто. Покладіть тісто в формі кульки в миску. Затягніть миску плівкою, в теплому місці дайте тісту піднятися. У вас на це піде близько 1, 5-2 годин. Якщо будете для підйому тесту підігрівати духовку, врахуйте, що дріжджі при температурі понад 40 градусів вмирають. Не можна допускати перегрівання.

4. Загальна тісто обомніте і розділіть на 3 частини. Кожну частину треба розкачати в прямокутний пласт. Центр пласта змастіть томатним соусом.

5. Натріть на тертці твердий сир. Частина сиру ми викладемо нижнім шаром, а частина - зверху на начинку. Отже, натертий сир викладаємо на томатний соус. Врахуйте, що сир потрібно розділити на 3 частини, бо з цієї кількості тесту вийде 3 піци Стромболі.

6. Болгарський перець і помідори наріжте і викладіть на сир. Наріжте ковбасу. Дану піцу роблять з копченостями або з шинкою. Тут вид м'ясних виробів вибирайте самі. М'ясну начинку викладіть поверх овочів.

7. Посипте тертим сиром.

8. З'єднайте краю пласта тіста, добре защіпнув їх так, щоб начинка не прорвала пласт тесту і шов не розійшовся. Використовуйте борошно для "припудривания" рук. Перенесіть піцу (швом вниз) на деко, змащений маслом. Змастіть верх Стромболі рослинним маслом.

9. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте піцу в духовці 20 хвилин.

10. Подайте піцу до столу. Виходить вона дуже і дуже смачною! Покажу також дане блюдо в розрізі. Стромболі - це піца-рулет.