Рецепт Стромболі фото

Стромболі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Піца
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Стромболі - італійська страва, назване на честь вулкана. Його готують з тіста, м'яса і сиру. Начинка запікається всередині тесту, а коли готову страву розрізають, вміст вивергається подібно вулкану.

Опис приготування:

Стромболі - це справжній вулкан смаків. Ситне італійська страва, яке можна подати на гаряче, їсти на холодну, а також зручно взяти з собою в офіс або на природу. Випікається протягом півгодини і зберігається кілька днів. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати Стромболі.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Борошно грубого помелу - 1 Склянка
  • Дріжджі - 1 Ст. Ложка (швидкодіючі сухі)
  • Вода тепла - 300 мілілітрів
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Томатний соус - 5 Ст. Ложок
  • Ковбасні вироби - 400 грам
  • Сир твердий - 400 грам
стромболі - фото крок 1
1. Для приготування тіста візьміть теплу воду. З'єднайте воду, дріжджі, сіль і цукор. Розмішавши, дайте масі постояти. Дріжджі прокинуться і почнуть працювати. На поверхні з'явиться пінна шапочка. На це піде 10 хвилин.
стромболі - фото крок 2
2. Борошно двох видів необхідно просіяти. Помістіть в миску для замісу тіста (миска повинна бути глибокою). У центрі зробіть воронку. Введіть дріжджі. Замісити тісто.
стромболі - фото крок 3
3. Введіть в тісто 3ст. Ложки рослинної олії і знову замісити тісто. Покладіть тісто в формі кульки в миску. Затягніть миску плівкою, в теплому місці дайте тісту піднятися. У вас на це піде близько 1, 5-2 годин. Якщо будете для підйому тесту підігрівати духовку, врахуйте, що дріжджі при температурі понад 40 градусів вмирають. Не можна допускати перегрівання.
стромболі - фото крок 4
4. Загальна тісто обомніте і розділіть на 3 частини. Кожну частину треба розкачати в прямокутний пласт. Центр пласта змастіть томатним соусом.
стромболі - фото крок 5
5. Натріть на тертці твердий сир. Частина сиру ми викладемо нижнім шаром, а частина - зверху на начинку. Отже, натертий сир викладаємо на томатний соус. Врахуйте, що сир потрібно розділити на 3 частини, бо з цієї кількості тесту вийде 3 піци Стромболі.
стромболі - фото крок 6
6. Болгарський перець і помідори наріжте і викладіть на сир. Наріжте ковбасу. Дану піцу роблять з копченостями або з шинкою. Тут вид м'ясних виробів вибирайте самі. М'ясну начинку викладіть поверх овочів.
стромболі - фото крок 7
7. Посипте тертим сиром.
стромболі - фото крок 8
8. З'єднайте краю пласта тіста, добре защіпнув їх так, щоб начинка не прорвала пласт тесту і шов не розійшовся. Використовуйте борошно для"припудривания" рук. Перенесіть піцу (швом вниз) на деко, змащений маслом. Змастіть верх Стромболі рослинним маслом.
стромболі - фото крок 9
9. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте піцу в духовці 20 хвилин.
стромболі - фото крок 10
10. Подайте піцу до столу. Виходить вона дуже і дуже смачною! Покажу також дане блюдо в розрізі. Стромболі - це піца-рулет.

Схожі рецепти