Піца-рулет «Стромболі»
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще піци? Тільки піца в рулеті! По виду випічка зовсім не нагадує звичну нам піцу, але за смаком дуже близько. Цікаво, як приготувати піцу-рулет «Стромболі»?
Як і традиційну піцу, «Стромболі» можна готувати з різними начинками. Оскільки блюдо дуже популярно в Італії, то найчастіше додають оливки, сир, ковбасу, перець. Ви можете використовувати будь-які інгредієнти. Головне - приготувати вдале тісто, рецептом якого і поділюся!
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Тепла вода - 3/4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 3 склянки
- Салямі - 150 грам
- Сир - 6 скибочок
- Перець - 0, 5 штуки
- Італійські спеції - 1 Ст. Ложка

1. Змішайте воду, цукор і дріжджі. Залиште суміш на 5 хвилин, щоб з'явилася піна. Додайте до пінистої дріжджовий суміші 0, 5 ложки оливкової олії і сіль.

2. У миску викладіть склянка борошна, влийте до них дріжджову суміш, перемішайте.

3. Введіть в суміш борошно, що залишилося порційно, замісіть пружне тісто.

4. Викладіть тісто в миску і залиште на 1, 5-2 годину, за цей час воно збільшиться в об'ємі.

5. Готове тісто викладіть на стіл і руками розтягніть в пласт.

6. Викладіть по всьому пласту тіста скибочки сиру і скибочки тонко нарізаної ковбаси.

7. Наріжте тонкими кільцями перець і викладіть поверх ковбаси.

8. Загорніть акуратно пласт в рулет.

9. Змастіть тісто оливковою тестом і посипте італійськими спеціями. Залиште випічку на 1 час.

10. Через деякий час відправте рулет в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте 25 хвилин.

11. Перекладіть рулет на обробну дошку і наріжте шматочками. Подавайте відразу після запікання з улюбленим соусом. Смачного!