Закрита піца «Стромболі»
(покроковий рецепт з фото)
В італійській кухні є досить простий і оригінальний варіант закритої піци в формі рулету. Виходить дивно смачно і ситно. Якщо хочете спробувати, запам'ятовуйте цей класний рецепт.
Хочу показати вам, як приготувати закриту піцу "стромболі" з шинкою, салямі та сиром, проте з начинкою ви сміливо можете експериментувати. Соус і тісто - класичні, цікава тільки форма. І дорослі, і дітки, я впевнена, із задоволенням оцінять такий експеримент:)
- Тісто для піцци - 250 грам
- Соус для піци - 200 грам
- Салямі - 7-9 скибочок
- Шинка - 7-9 скибочок
- Яйце - 1 штука
- Сир - 300 грам

1. Тісто розкачати тонким шаром і змастіть соусом, трохи відступивши від краю. Духовку дозволите на 250 градусів.

2. Присипте тісто половиною тертого сиру.

3. Викладіть салямі.

4. Слідом - шинку і знову сир.

5. Збийте яйце в невеликій мисці і промажте їм край тесту.

6. Акуратно згорніть рулетом і змастіть яйцем зверху.

7. Гострим ножем зробіть невеликі надрізи. За бажанням можна присипати травами або щіпкою пармезану. Надішліть "стромболі" в духовку і запікайте близько 10 хвилин.

8. Перед подачею остудіть трохи і наріжте порційними шматочками. Смачного!