Стромболі з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Стромболі - це закрита піца, одне з традиційних страв в Італії. В якості начинки беруть ті ж популярні продукти, які використовуються для класичної піци, в основному - шинка і сир.
У приготуванні таких страв я вважаю за краще готувати все сама, але Ви, бажаючи заощадити час можете купити будь-який дріжджове тісто, навіть листкове. Якщо ж час дозволяє, то я закликаю готувати тісто самим, до того ж, я ділюся абсолютно не складним його рецептом. Начинку беріть будь-яку, на свій смак, у мене це бекон, помідори і сир.
- Шинка - 150 грам
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі - 7 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 125 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Моцарелла - 200 грам
- Помідор - 150 грам
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Кетчуп - 6 Ст. Ложок
- Бекон - 150 грам

1. У глибокій ємності змішайте просіяне борошно, сіль, дріжджі, теплу воду, цукор і оливкове масло. Замісити тісто і залиште його на 5 хвилин, щоб активізувалося дію дріжджів.

2. Потім перекладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном і місіть протягом 5 хвилин до еластичності, при необхідності посипаючи борошном.

3. Помістіть тісто в миску на 20 хвилин і залиште в теплому місці. У цей час розігрійте духовку до 180 градусів.

4. Розкачайте тісто і помістіть на деко для випікання. Наколи тісто виделкою, щоб виходив гаряче повітря при випіканні.

5. Змастіть тісто тонким шаром кетчупу. Посипте тертим сиром. Зверху розкладіть нарізану бекон, помідор. Посипте орегано, сіллю і перцем за смаком.

6. Загорніть тісто в рулет.

7. Випікайте рулет протягом 25 хвилин. Смачного!