«стіс»
(покроковий рецепт з фото)
Назв у цього десерту багато, як і варіантів його приготування. Розповім свій улюблений, як приготувати "дровітні" з вишневою начинкою всередині. Десерт дуже смачний, красиво виглядає на столі.
Його ще називають "монастирська хата" або "дрова під снігом" . Але назва не змінює суті справи. Такий торт можна приготувати з трубочок тесту, а ще мені зустрічався варіант із млинців. Всі трубочки укладаються в формі хати і заливаються вершковим кремом. За бажанням його прикрашають тертим шоколадом або какао.
Дивіться, як приготувати "дровітні", оригінальний тортик на святковий стіл.
- Вершкове масло - 300 грам
- Крем - 1, 1 L(300 мл для тесту, 800 мл для крему)
- Борошно - 5 склянок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вишня у власному соку - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1 Склянка
- Шоколад - 50-70 грам
1
Консервовані вишні відкиньте на сито, щоб позбутися від зайвого соку.
2
Вершкове масло заздалегідь відправте в морозилку, потім дістаньте його і подрібніть шматочками. Викладіть масло в комбайн і додайте сметану, перемішайте.
3
Борошно додавайте порційно: спершу 2/3, а потім по одній столовій ложці. Як тільки тісто перестало липнути до чаші і рукам - заміс готовий.
4
Стіл посипте борошном і викладіть тісто, надайте йому форму овалу і розділіть на 10 рівних частин.
5
Кожну частину розкачати прямокутником дуже тонко (чим тонше, тим краще).
6
Уздовж довгої сторони викладіть в ряд вишні у власному соку (можна заморожені).
7
Загорніть тісто в трубочку, щоб вишні опинилися всередині. Щільно защипніть краю.
8
Деко застеліть пергаментом і викладіть все приготовані трубочки, випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
9
Для крему: жирну сметану збийте з цукром (цукровою пудрою). Спечені трубочки дістаньте з духовки і залиште на кілька хвилин, потім розділіть лопаткою.
10
На тарілку викладіть 4 трубочки і полийте їх кремом. Потім покладіть ще 3 трубочки і знову полийте кремом. Робіть так до тих пір, поки трубочки не закінчаться.
11
Промажьте кремом всі сторони і боки торта, потім посипте тертим шоколадом. Надішліть торт на 6-8 годин в холодильник, а потім вже подавайте до столу.