Стейки з цвітної капусти з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Свою назву блюдо отримало за те, що кольорова капуста нарізається на плоскі скибочки, які нагадують стейки. Цей рецепт може змінити ваше уявлення про цвітній капусті, навіть якщо раніше вам вона не подобалася! Тому що виходить неймовірно смачно!
Цвітна капуста обсмажується на сковороді до рум'яної скоринки, а потім доводиться до повної готовності в духовці. За неповторний смак відповідає соус з кетчупу і спецій. Ви можете використовувати ті спеції, які вказані в списку, або використовувати щось на свій смак. Тут немає строгих правил.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Кетчуп - 2-3 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки(1 ст.Л. - для смаження, 1 ст.Л. - для соусу )
- Часниковий порошок - 1-2 Щепоток
- Розмарин - 1 щіпка
- Кейбер - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Майоран - 1 щіпка
- Цибулевий порошок - 1-2 Щепоток
Підготуйте продукти, які вказані в рецепті.
Цвітну капусту помийте, обсушити. Наріжте качан уздовж на плоскі скибочки товщиною 1-2 см. За розміром вони можуть виходити великими або маленькими, залежить від конкретної кольорової капусти.
Розігрійте в сковороді 1 ст.Л. Оливкового масла. Обсмажте стейки з кольорового капусту з двох сторін пару хвилин. Під час смаження придавлюйте капусту лопаткою. Цвітна капуста повинна просто підрум'янитися на зрізі, до повної готовності смажити не потрібно!
Викладіть скибочки цвітної капусти на пергамент для випічки або силіконовий килимок. Розігрійте духовку до 200 градусів.
Змішайте кетчуп з оливковою олією і спеціями.
Змастіть стейки з цвітної капусти соусом. Випікайте стейки 15-20 хвилин (в залежності від розміру) до м'якості.
Посипте стейки з цвітної капусти дрібно посіченою свіжою зеленню перед подачею. Смачного!