Стейки з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати стейки з цвітної капусти. Звичайно, це блюдо не має нічого спільного з м'ясним стейком. Свою назву воно отримало за те, що суцвіття цвітної капусти нарізаються в формі плоских стейків. На початку їх злегка обсмажують на сковороді, а потім запікають у маслі зі спеціями. На смак виходить просто фантастика! Підійде і як гарнір, і як самостійне блюдо.
Нижче я докладніше розповім, як приготувати стейки з цвітної капусти. Цей рецепт гарний тим, що ви можете використовувати будь-які спеції, а значить змінювати смак страви як захочеться. Замість італійських трав можна взяти копчену паприку і часник, кумін і імбир або суміш перців. Експериментуйте!
- Кольорова капуста - 500 грам
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Сушений часник - 1/4 За смаком
- Базилік - 1/2 чайних ложки
- Кейбер - 1/2 чайних ложки
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Куркума - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Розділіть цвітну капусту на суцвіття, наріжте їх на плоскі стейки.
Обсмажте кольорову капусту на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Змішайте сіль, спеції і оливкове масло разом.
Акуратно розкладіть стейки з цвітної капусти на деко. Зверху полийте олією зі спеціями. Запікайте їх в духовці 15 хвилин.
Стейки з цвітної капусти готові, смачного!