Соус до локшині
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже простим, але вельми вдалим варіантом, як приготувати соус до локшині. Насичено томатний, ароматний і пікантний, його обов'язково варто повторити!
Хочу поділитися з вами доступним, швидким і нескладним рецептом, який обов'язково прийде на виручку, коли немає часу готувати щось більш складне. Такий соус до локшині в домашніх умовах легко може перетворити досить скромний гарнір в вишукану страву, від якого неможливо відірватися. Що стосується ароматних трав і спецій, ви можете варіювати їх за смаком.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Помідори - 250 грам
- Пластівці перцю чилі - 1 щіпка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
1. Насамперед вимийте помідори, зробіть невеликі надрізи на шкірці, залийте їх окропом. Через пару хвилин промийте під проточною холодною водою. На сковороду паралельно налийте трохи оливкового масла, розігрійте його.
2. Очистіть часник, наріжте його дрібно і викладіть в масло. Обсмажуйте пару хвилин. Помідори акуратно очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками.
3. Викладіть помідори на сковороду, смажте, періодично помішуючи, на середньому вогні. Використовувати в рецепті приготування соусу до локшині дуже зручно також консервовані томати у власному соку.
4. Всипте дрібку цукру, щоб відтінити кислоту помідорів, і додайте пластівці чилі.
5. Посоліть і поперчіть за смаком.
6. Перемішайте і залиште нудитися на повільному вогні хвилин 10-12. Якщо соус до локшині в домашніх умовах подається тільки для дорослих, рекомендую додати трохи червоного сухого вина.
7. Додайте чебрець і базилік (в даному варіанті сушений, але якщо є свіжа зелень, буде чудово). Ще раз акуратно перемішайте - і через хвилину можна подавати до столу. Дуже простий варіант, як приготувати соус до локшині. Сподіваюся, ви візьмете його на замітку.