Соус Чураско
(покроковий рецепт з фото)
Пікантний, гострий, ароматний і просто чудовий соус для м'ясних страв! З цим простим рецептом соусу «Чураско» ваш стейк заграє новими фарбами.
Якось в ресторані нам подали просто чудово м'ясо, я довго не могла зрозуміти, в чому ж секрет його смаку. Офіціант сказав, що вся справа в соусі "чураско" - один з найпопулярніших соусів в Південній Америці. М'ясо там без нього практично не обходиться. Вирішила і сама спробувати його зробити. Виявилося досить просто, правда, не всі інгредієнти можуть бути під рукою. Для приготування соусу "чураско" обов'язкова наявність меленого перцю чилі, вина червоного і лайма. Всі інші інгредієнти можна замінити на свій розсуд. Соус виходить гостро-кислим, прекрасно поєднується зі свининою або телятиною. Дивимося рецепт.
- Пучок петрушки - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вапно - 1 штука
- Чилі - 1 Чайна ложка
- Мелений тмин - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Пучок кінзи - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Паприка - 2 чайних ложки
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Вино червоне - 2 Ст. Ложки
Приготуйте інгредієнти. Кінза не обов'язкова, але я її дуже люблю.
А тепер дрібно, дуже дрібно ріжемо всю зелень, часник. Видавлюємо сік лайма. Заправляємо зелень їм і оцтом.
Так як кінза велика, її легше на блендері подрібнити.
Тепер помістіть в блендер всю раніше зроблену суміш, заправте оливковою олією і водою і додаємо спеції. Перемішуємо протягом 20 секунд.
Соус виливаємо в миску, заправляємо вином. За смаком можна додати ще спецій. Даємо постояти в холодильнику.
Ось і готовий наш соус «Чураско»! Не складно, правда? Подаємо, полив їм м'ясо, або просто в окремій соуснику до столу. Смачного!
Ось і готовий наш соус «Чураско»! Не складно, правда? Подаємо, полив їм м'ясо, або просто в окремій соуснику до столу. Смачного!