Рецепт Соус Чураско фото

Соус Чураско
(покроковий рецепт з фото)

Аргентинська кухня
Овочі , Гострий перець , Болгарський перець
Пісні страви
На вечерю , На святковий стіл
Соуси , До м'яса
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.

Пікантний, гострий, ароматний і просто чудовий соус для м'ясних страв! З цим простим рецептом соусу «Чураско» ваш стейк заграє новими фарбами.

Опис приготування:

Якось в ресторані нам подали просто чудово м'ясо, я довго не могла зрозуміти, в чому ж секрет його смаку. Офіціант сказав, що вся справа в соусі"Чураско" - один з найпопулярніших соусів в Південній Америці. М'ясо там без нього практично не обходиться. Вирішила і сама спробувати його зробити. Виявилося досить просто, правда, не всі інгредієнти можуть бути під рукою. Для приготування соусу"Чураско" обов'язкова наявність меленого перцю чилі, вина червоного і лайма. Всі інші інгредієнти можна замінити на свій розсуд. Соус виходить гостро-кислим, прекрасно поєднується зі свининою або телятиною. Дивимося рецепт.

  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Вапно - 1 штука
  • Чилі - 1 Чайна ложка
  • Мелений тмин - 0, 25 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Пучок кінзи - 1 штука
  • Вода - 1 Склянка
  • Оливкова олія - 0, 5 склянки
  • Паприка - 2 чайних ложки
  • Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Вино червоне - 2 Ст. Ложки
соус Чураско - фото крок 1
Приготуйте інгредієнти. Кінза не обов'язкова, але я її дуже люблю.
соус Чураско - фото крок 2
А тепер дрібно, дуже дрібно ріжемо всю зелень, часник. Видавлюємо сік лайма. Заправляємо зелень їм і оцтом.
соус Чураско - фото крок 3
Так як кінза велика, її легше на блендері подрібнити.
соус Чураско - фото крок 4
Тепер помістіть в блендер всю раніше зроблену суміш, заправте оливковою олією і водою і додаємо спеції. Перемішуємо протягом 20 секунд.
соус Чураско - фото крок 5
Соус виливаємо в миску, заправляємо вином. За смаком можна додати ще спецій. Даємо постояти в холодильнику.
Ось і готовий наш соус «Чураско»! Не складно, правда? Подаємо, полив їм м'ясо, або просто в окремій соуснику до столу. Смачного!

Схожі рецепти