Соте з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Важко уявити сучасну кухню без кабачка. Адже з нього можна приготувати так багато смачних, ситних і ароматних страв. Наприклад, сото, яке можна навіть заготовити про запас.
Щоб заготовити соте про запас поріжте всі овочі невеликими кубиками. Обсмажте на сковороді овочі протягом 10 хвилин, перемішайте і тушкуйте під кришкою на слабкому вогні 30 хвилин. Додайте сіль і перець за смаком і дайте соте постояти хвилин 15. Далі розкладіть соте по банкам, накрийте кришками і стерилізують в киплячій воді протягом 7-10 хвилин. Стерилізовані банки закупорьте, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. При подачі соте з банки посипте свіжою зеленню. Смачного!
- Кабачки - 500 грам
- Цибуля - 100 грам
- Солодкий перець - 150 грам
- Морква - 150 грам
- Зелень - За смаком (для подачі)
- Сіль, перець - За смаком
Всі овочі - кабачки, перець, цибулю і моркву поріжте дрібними кубиками.
Обсмажте на сковороді цибулю, потім додайте моркву і перець. Смажте до м'якості, потім складіть овочі в окремий посуд.
На тій же сковороді протушкувати кабачки до прозорості.
Потім додайте до кабачків вже обсмажені овочі, перемішайте і тушкуйте під кришкою на слабкому вогні 30 хвилин. Додайте сіль і перець за смаком і дайте соте постояти хвилин 15.
Далі розкладіть соте по банкам, накрийте кришками (не закупоривайте! ) і стерилізують в киплячій воді протягом 7-10 хвилин. Вода повинна доходити приблизно до середини банки, на дно каструлі обов'язково постеліть ганчірочку, щоб банка не лопнула. Акуратно вийміть банки з води, закупорте, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Для вірності можна укутати в ковдру. При подачі соте з банки посипте свіжою зеленню.