Соте з баклажанів і кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Соте з баклажанів і кабачків готується так: овочі обсмажуються окремо, а потім гасяться у власному соку. Виходить смачне, соковите і корисне блюдо!
Для приготування соте поріжте всі овочі, баклазанова сіль, а через 10-15 хвилин промийте. Потім обсмажте всі овочі по черзі на сковороді на сильному вогні по 2-3 хвилини кожен. Змішайте всі обсмажені овочі в одному посуді, додайте спеції, сіль, цукор і поставте в духовку на 30 хвилин при 160 градусах. За пару хвилин до готовності додайте подрібнену зелень. Перед подачею дайте соте трохи настоятися. Смачного!
- Морква - 4 штуки
- Баклажани - 3 штуки
- Кабачок - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 3 штуки
- Перець солодкий - 2 штуки
- Пучок зелені - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Сіль, цукор, спеції - За смаком
Баклажани наріжте шматочками, посоліть і дайте постояти, щоб вийшла гіркота, а потім промийте проточною водою.
Наріжте інші овочі - морква, кабачки, перець і цибулю.
Розігрійте масло на сильному вогні і обсмажте моркву протягом 2-3 хвилин. Потім викладіть моркву в окремий посуд, залишивши масло на сковороді.
У маслі, що залишилося обсмажте баклажани.
Потім кабачки.
І цибуля з перцем. Після кожного кроку прибирайте обсмажені овочі зі сковороди, при необхідності додайте трохи олії.
Останніми трохи протушкувати на сковороді колечка помідор з подрібненим часником.
Змішайте всі овочі в одному посуді, додайте спеції, сіль, цукор і поставте в духовку на 30 хвилин при 160 градусах. За пару хвилин до готовності додайте подрібнену зелень. Перед подачею дайте соте трохи настоятися.