Солоні підосичники
(покроковий рецепт з фото)
Солоні підосичники - чудова закуска. Її готують з свіжих, нечервівих грибів. Підосичники варто почистити, відварити і засолити. Підосичники будуть готові до вживання приблизно через місяць.
Підосичники - красиві щільні гриби на високій ніжці. Годяться вони і для сушки, і для смаження і для засолювання. У мене на дачі є справжній льох, куди все соління і відправляємо. Грибочків солимо цілий бочонок, як колись у бабусі. Взимку така закуска йде "на ура" .
Як приготувати солоні підосичники?
1. Podosinoviki чистий, ображати ніжки. Промийте.
2. У каструлю налийте води, приправити сіллю, доведіть до кипіння. Викладіть підготовлені підосичники і варіть протягом 20 хвилин після кипіння, знімаючи піну шумівкою.
3. Після варіння відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Нехай підосичники добре просохнуть.
4. Покладіть підосичники в каструлю або бочку вгору капелюшками, пересипаючи сіллю і перцем. Додайте лавровий лист.
5. Закрийте посуд марлею, потім денцем, зверху покладіть гніт (камінь або банку з водою).
6. Залиште при кімнатній температурі на 3 дня, потім переставте в холодне місце. Підосичники будуть готові до вживання через 30-40 днів.
Солоні підосичники подавайте до святкового столу в якості закуски. Грибочки можна приправити ріпчастою цибулею, сметаною або рослинним маслом.
Смачного!
- Підосичники - 5 кілограм
- Сіль - 250 грам
- Лавровий лист - 10 грам
- Перець духмяний - 4 грами
Як приготувати солоні підосичники?
1. Podosinoviki чистий, ображати ніжки. Промийте.
2. У каструлю налийте води, приправити сіллю, доведіть до кипіння. Викладіть підготовлені підосичники і варіть протягом 20 хвилин після кипіння, знімаючи піну шумівкою.
3. Після варіння відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Нехай підосичники добре просохнуть.
4. Покладіть підосичники в каструлю або бочку вгору капелюшками, пересипаючи сіллю і перцем. Додайте лавровий лист.
5. Закрийте посуд марлею, потім денцем, зверху покладіть гніт (камінь або банку з водою).
6. Залиште при кімнатній температурі на 3 дня, потім переставте в холодне місце. Підосичники будуть готові до вживання через 30-40 днів.
Солоні підосичники подавайте до святкового столу в якості закуски. Грибочки можна приправити ріпчастою цибулею, сметаною або рослинним маслом.
Смачного!