Рецепт Солоні підосичники фото

Солоні підосичники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Підосичники
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Солоні підосичники - чудова закуска. Її готують з свіжих, нечервівих грибів. Підосичники варто почистити, відварити і засолити. Підосичники будуть готові до вживання приблизно через місяць.

Опис приготування:

Підосичники - красиві щільні гриби на високій ніжці. Годяться вони і для сушки, і для смаження і для засолювання. У мене на дачі є справжній льох, куди все соління і відправляємо. Грибочків солимо цілий бочонок, як колись у бабусі. Взимку така закуска йде"на ура" .

Як приготувати солоні підосичники?

1. Podosinoviki чистий, ображати ніжки. Промийте.

2. У каструлю налийте води, приправити сіллю, доведіть до кипіння. Викладіть підготовлені підосичники і варіть протягом 20 хвилин після кипіння, знімаючи піну шумівкою.

3. Після варіння відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Нехай підосичники добре просохнуть.

4. Покладіть підосичники в каструлю або бочку вгору капелюшками, пересипаючи сіллю і перцем. Додайте лавровий лист.

5. Закрийте посуд марлею, потім денцем, зверху покладіть гніт (камінь або банку з водою).

6. Залиште при кімнатній температурі на 3 дня, потім переставте в холодне місце. Підосичники будуть готові до вживання через 30-40 днів.

Солоні підосичники подавайте до святкового столу в якості закуски. Грибочки можна приправити ріпчастою цибулею, сметаною або рослинним маслом.

Смачного!

  • Підосичники - 5 кілограм
  • Сіль - 250 грам
  • Лавровий лист - 10 грам
  • Перець духмяний - 4 грами
Підосичники - красиві щільні гриби на високій ніжці. Годяться вони і для сушки, і для смаження і для засолювання. У мене на дачі є справжній льох, куди все соління і відправляємо. Грибочків солимо цілий бочонок, як колись у бабусі. Взимку така закуска йде"на ура" .

Як приготувати солоні підосичники?

1. Podosinoviki чистий, ображати ніжки. Промийте.

2. У каструлю налийте води, приправити сіллю, доведіть до кипіння. Викладіть підготовлені підосичники і варіть протягом 20 хвилин після кипіння, знімаючи піну шумівкою.

3. Після варіння відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Нехай підосичники добре просохнуть.

4. Покладіть підосичники в каструлю або бочку вгору капелюшками, пересипаючи сіллю і перцем. Додайте лавровий лист.

5. Закрийте посуд марлею, потім денцем, зверху покладіть гніт (камінь або банку з водою).

6. Залиште при кімнатній температурі на 3 дня, потім переставте в холодне місце. Підосичники будуть готові до вживання через 30-40 днів.

Солоні підосичники подавайте до святкового столу в якості закуски. Грибочки можна приправити ріпчастою цибулею, сметаною або рослинним маслом.

Смачного!

Схожі рецепти