Солоні грузді швидко
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить традиційну слов'янське страву - солоні грибочки, але довго замочувати і засолюють у сучасної людини ні часу, ні можливості немає. Є вихід - солоні грузді швидко і просто!
Такий простий рецепт солоних груздів швидко і легко, звичайно, межує з маринуванням, але ж це набагато швидше готується, погодьтеся! Якщо ж ви хочете більш хрусткі і більш солоні грузді, води при варінні додайте в два рази менше, а солі - в два рази більше. Приємною готування!
- Грузді - 3 кілограма
- Перець горошком - 10 штук
- Гвоздика - 3 штуки
- Сіль - 6 чайних ложок
- Оцет - 100 мілілітрів

1. Грузді ретельно перебираємо і промиваємо в холодній воді.

2. Замочуємо в холодній воді на кілька годин. Великі розрізаємо навпіл.

3. Воду зливаємо, заливаємо нової (2 L), додамо всі спеції, сіль і ставимо на плиту. Варимо 20 хвилин.

4. Чисті банки заповнюємо часником, викладаємо гарячі гриби, заливаємо маринадом і оцтом. (50 мл на трехлитровую банку). Закриваємо кришками і охолоджуємо. Коли охолонуть - можна подавати!