Солона скумбрія в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Чи не довіряєте магазинній рибку? звичайно, набагато смачніше вийде домашня, та й до того ж ви будете впевнені в її свіжості. Якраз хочу запропонувати вам один простий і вдалий рецепт. Запам'ятовуйте!
Покажу вам, як приготувати солону скумбрію в розсолі з цибулею і спеціями. Можна солити рибку цілком в великому контейнері або, як в даному випадку, шматочками в банку. Першу пробу можна зняти через 2-3 дня, в залежності від того, яку ви любите скумбрію. Подавати до столу її можна в якості закуски або з гарніром, наприклад.
- Вода - 1 літр
- Сіль - 4 Ст. Ложки (велика! )
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Скумбрія - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Спеції - За смаком (перець горошок, лавровий лист)
1. Рибку вимийте, цибуля очистіть, підготуйте всі інгредієнти для розсолу.
2. У скумбрії видаліть нутрощі, голову, хвіст, при бажанні зніміть шкірку. Лук наріжте тонко.
3. Для приготування розсолу з'єднайте в каструлі сіль, цукор, спеції і воду. Доведіть до кипіння, перемішайте, щоб сіль і цукор добре розчинилися. Усе, розсіл готовий.
4. У контейнер або банку викладіть нарізану шматочками скумбрію, чергуючи з цибулею. Викладайте досить щільно, щоб не залишалося простору.
5. Залийте розсолом, встановіть зверху невеликий вантаж і приберіть в холодильник на 2-3 дня.
Перед подачею рибку можна полити олією, оцтом або доповнити зеленню. Смачного!
Перед подачею рибку можна полити олією, оцтом або доповнити зеленню. Смачного!