Рецепт Солона скумбрія в розсолі фото

Солона скумбрія в розсолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Розсіл, Скумбрія
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Солоне

Чи не довіряєте магазинній рибку? звичайно, набагато смачніше вийде домашня, та й до того ж ви будете впевнені в її свіжості. Якраз хочу запропонувати вам один простий і вдалий рецепт. Запам'ятовуйте!

Покажу вам, як приготувати солону скумбрію в розсолі з цибулею і спеціями. Можна солити рибку цілком в великому контейнері або, як в даному випадку, шматочками в банку. Першу пробу можна зняти через 2-3 дня, в залежності від того, яку ви любите скумбрію. Подавати до столу її можна в якості закуски або з гарніром, наприклад.

  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 4 Ст. Ложки (велика! )
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Скумбрія - 2 штуки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Спеції - За смаком (перець горошок, лавровий лист)
солона скумбрія в розсолі - фото крок 1
1. Рибку вимийте, цибуля очистіть, підготуйте всі інгредієнти для розсолу.
солона скумбрія в розсолі - фото крок 2
2. У скумбрії видаліть нутрощі, голову, хвіст, при бажанні зніміть шкірку. Лук наріжте тонко.
солона скумбрія в розсолі - фото крок 3
3. Для приготування розсолу з'єднайте в каструлі сіль, цукор, спеції і воду. Доведіть до кипіння, перемішайте, щоб сіль і цукор добре розчинилися. Усе, розсіл готовий.
солона скумбрія в розсолі - фото крок 4
4. У контейнер або банку викладіть нарізану шматочками скумбрію, чергуючи з цибулею. Викладайте досить щільно, щоб не залишалося простору.
солона скумбрія в розсолі - фото крок 5
5. Залийте розсолом, встановіть зверху невеликий вантаж і приберіть в холодильник на 2-3 дня.
Перед подачею рибку можна полити олією, оцтом або доповнити зеленню. Смачного!

Схожі рецепти