Скумбрія солона в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами простий рецепт скумбрії солоної в розсолі. Сподіваюся, вам сподобається така рибка так само сильно, як і мені, і ви її ще не раз приготуєте. Повірте, воно того варте: результат відмінний!
Розповім вам, як приготувати скумбрію солону в розсолі. Це дуже просто: всі інгредієнти, крім риби, закидаєте у воду і доводите до кипіння, а поки розсіл готується, як раз моєму, чиста і витрачати rybku. Я в цей раз зробила за традицією і нарізала її шматочками, не сильно вичищаючи від кісток, але знаю, що є такі люди, які жодної кісточки в страві не потерплять. Для них рекомендую використовувати цей же рецепт, але різати рибу не впоперек, а вздовж, щоб потім легше було вибирати кістки. Бажаю удачі!
- Скумбрія - 800 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль - 5 Ст. Ложок
- Перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Цибуля - 1 штука
1. Рибу миємо й чистимо від луски, нутрощів і голів. Ще раз промиваємо.
2. Тим часом зробимо розсіл: в воду всипаємо сіль і перець, додамо лавровий лист і поставимо на плиту. Коли закипить, вогонь зменшити і кип'ятимо розсіл ще 10 хвилин. Важливо, щоб вся сіль розчинилася. Остужаем потім розсіл до трохи теплої температури, відправляємо в нього рибку. Залишимо на три години при кімнатній температурі, закривши кришкою.
3. От і все! Кличте всіх до столу, рибка готова!