Солодкий рис
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі дуже цікавий і смачний іранський рецепт. Розповім, як приготувати солодкий рис . Він стане відмінним гарніром до смаженої курки або шашликів з курки. Спробуйте!
Такий рис можна приготувати, не використовуючи кокосове масло, можна обійтися тільки вершковим. Обов'язково виберіть хороший рис, а знімаючи цедру з апельсина, ні в якому разі не зачепіть білий шар, інакше все блюдо буде гірчити.
- Сіль морська - 1 щіпка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Масло кокосове нерафінована - 3 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Кардамон мелений - 1 Чайна ложка
- Куркума мелена - 1 Чайна ложка
- Шафран - 1/2 чайних ложки
1
Ріпчасту цибулю і моркву почистіть, промийте під холодною проточною водою і наріжте цибулю дрібно, моркву натріть на крупній тертці.
2
Шафран подрібніть в ступці і залийте 1 ст. L. Гарячої води. З апельсина акуратно зніміть цедру і тонко наріжте. Мигдаль злегка обсмажте на гарячій сухій сковороді.
3
Білий рис басматі промийте і замочіть в холодній воді на 1 час. Потім рис процідіть і промивайте під холодною проточною водою до тих пір, поки що стікає вода не стане прозорою.
4
У каструлю налийте воду, посолити і довести до кипіння. Всипте рис, знову доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. Накрийте каструлю кришкою і варіть 20 хвилин.
5
Вимкніть вогонь і дайте рису відпочити протягом 5-ти хвилин, потім додайте вершкове масло і перемішайте вилкою. Рис повинен бути сухим і розсипчастим.
6
Поки рис вариться, розігрійте невелику сковороду на середньому вогні і обсмажити цибулю в кокосовій олії протягом 5-7 хвилин, поки він не підрум'яниться.
7
До цибулі додайте моркву, мигдаль, корицю, кардамон, куркуму і готуйте, часто помішуючи, навколо 10-а хвилини, поки морква не стане м'якою.
8
Додайте 1/2 стек fistashek, цедру апельсина, мед і готуйте все разом близько 2 хвилин, поки суміш не прогріється. Приправте сіллю.
9
Перекладіть рис у велику миску, додайте морквяний суміш, проціджений настій шафрану і акуратно перемішайте.
10
Прикрасьте солодкий рис залишилися ядрами фісташок і подавайте на стіл гарячим або теплим як самостійну страву або гарнір до м'яса.