Солодкий пиріг з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, якби ви спробували цей пиріг, не знаючи, з чого він зроблений, ви б ніколи не здогадалися, що в його складі є кабачки. Пиріг виходить дуже ніжним і пухнастим, легким і смачним.
Здавалося б, кабачок і солодкий пиріг - речі несумісні, але не тут то було. Ми вже знаємо, як готувати пироги з морквою і буряком, до речі, рецепти можете подивитися тут на сайті. А сьогодні я хочу поділитися з вами секретом того, як приготувати солодкий пиріг з кабачків, тим більше, що в цьому році відмінний урожай кабачків. Отже, скептицизм в сторону, сьогодні готуємо пиріг з кабачків!
- Кабачок - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Сода, погашена оцтом - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачок гарненько промийте, по необхідності очистіть від старої грубої шкірки. В цілому, рекомендую і з молодих кабачків зняти шкірку.
Натріть кабачок на дрібній тертці, видаливши насіння. Можна подрібнити його і блендером. Оскільки кабачок піде в тісто, нам потрібна ніжна однорідна маса.
Змішайте подрібнений кабачок з яйцями, цукром і погашеної содою. Гарненько все перемішайте до однорідної маси.
Додайте борошно і ложкою замісити тісто, як для маффінів. Зверніть увагу, тісто не повинно бути занадто рідким. Тому в разі потреби додайте ще трохи борошна.
Перекладіть тісто в форму, змащену олією і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряйте сірником.
Солодкий пиріг з кабачків готовий. Остудіть його, наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!