Рецепт Солодкий пиріг з кабачків фото

Солодкий пиріг з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт, Ситний сніданок, Швидкий сніданок
Випічка, Солодке, Пироги

Впевнена, якби ви спробували цей пиріг, не знаючи, з чого він зроблений, ви б ніколи не здогадалися, що в його складі є кабачки. Пиріг виходить дуже ніжним і пухнастим, легким і смачним.

Здавалося б, кабачок і солодкий пиріг - речі несумісні, але не тут то було. Ми вже знаємо, як готувати пироги з морквою і буряком, до речі, рецепти можете подивитися тут на сайті. А сьогодні я хочу поділитися з вами секретом того, як приготувати солодкий пиріг з кабачків, тим більше, що в цьому році відмінний урожай кабачків. Отже, скептицизм в сторону, сьогодні готуємо пиріг з кабачків!

  • Кабачок - 1 штука
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
  • Сода, погашена оцтом - 1 Чайна ложка
солодкий пиріг з кабачків - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачок гарненько промийте, по необхідності очистіть від старої грубої шкірки. В цілому, рекомендую і з молодих кабачків зняти шкірку.
солодкий пиріг з кабачків - фото крок 2
Натріть кабачок на дрібній тертці, видаливши насіння. Можна подрібнити його і блендером. Оскільки кабачок піде в тісто, нам потрібна ніжна однорідна маса.
солодкий пиріг з кабачків - фото крок 3
Змішайте подрібнений кабачок з яйцями, цукром і погашеної содою. Гарненько все перемішайте до однорідної маси.
солодкий пиріг з кабачків - фото крок 4
Додайте борошно і ложкою замісити тісто, як для маффінів. Зверніть увагу, тісто не повинно бути занадто рідким. Тому в разі потреби додайте ще трохи борошна.
солодкий пиріг з кабачків - фото крок 5
Перекладіть тісто в форму, змащену олією і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряйте сірником.
солодкий пиріг з кабачків - фото крок 6
Солодкий пиріг з кабачків готовий. Остудіть його, наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти