Швидкий солодкий пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
І знову я пропоную один з рецептів моєї улюбленої солодкої випічки. Ви дізнаєтеся, як приготувати швидкий солодкий пиріг на кефірі. У вашому розпорядженні неймовірно м'яке тісто і приголомшливий смак пирога.
В цьому десерті можна експериментувати з начинкою. Я пропоную зробити пиріг з яблуками, так як вони були у мене в холодильнику. Пиріг сподобається і дітям, і дорослим. Дуже приємно з'їсти таке частування на сніданок, і весь день пройде "на ура"!
- Кефір - 1 Склянка
- Яблуко - 2 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
- Ванільний цукор - 15 грам
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки змастіть 20 г. Вершкового масла.
Масло, що залишилося розігріваємо в сотейнику. Розтоплюємо його, помішуючи, а потім залишаємо остигати.
Помийте і очистіть від шкірки яблука. Видаліть у них серцевину. Наріжте фрукти шматочками в 5 мм. Посипте їх корицею. Перемішайте.
Яйця, розтоплене масло, сіль, кефір, цукор звичайний і ванільний збийте. Продовжуйте це робити, поки не утвориться пишна піна. Потім додайте соду, просійте борошно. Замішайте до густої консистенції.
Залийте половину тіста в форму. Покладіть яблука. Зверху залийте другою половиною тіста. Випікайте пиріг хвилин 40-45. Посипте цукровою пудрою. Подавайте, розрізавши на порції.