Солодкі млинці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 45 хв.
Прості в приготуванні, ситні і дуже апетитні солодкі млинці в домашніх умовах - відмінний варіант десерту або перекусу. Їх можна доповнити згущеним молоком, топінгом або будь-якою начинкою.
Опис приготування:
Перед вами класичний рецепт солодких млинчиків, який обов'язково слід знати. Смачні тонкі млинці можуть стати не тільки самостійним десертом, але і основою для млинцевого торта, наприклад. У них можна загорнути ягоди, фрукти або сир, наприклад, і подати навіть до святкового столу.
- Молоко - 1 літр
- Цукор - 50-100 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Борошно - 650-800 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
1. У невелику мисочку вбити яйце, додати цукор і щіпку солі. Збити масу до однорідності.
2. В окрему мисочку просіяти борошно з содою (або розпушувачем). З'єднати частина борошна з яйцем і почати збивати тісто.
3. Поступово вливати молоко і підсипати муку, не перестаючи збивати, - це дозволить зробити солодкі млинці в домашніх умовах без грудочок. У фіналі додати в тісто рослинне масло.
4. Найкраще залишити тісто мінімум на 30 хвилин, щоб воно трохи"відпочило" . Потім відправити на вогонь сковороду і дуже добре її розігріти. Якщо сковорода буде недостатньо гарячою, млинці будуть прилипати.
5. Акуратно виливати тісто на верхній край сковороди, перевернув ее так, щоб воно само розподілялося по поверхні. Якщо хочете дуже тонкі млинці, тоді в рецепт приготування солодких млинчиків краще додати побільше молока або влити воду.
6. Смажити на сильному вогні поки краю не стануть золотистими.
7. Акуратно перевернути лопаткою або руками і підсмажити з іншого боку.
8. Є ще один нюанс, як зробити солодкі млинці м'якшими. Необхідно ще гарячими змастити їх шматочком вершкового масла. Подавати можна зі сметаною, варенням або присипавши цукром.