Сніданок «бурякові равіолі»
(покроковий рецепт з фото)
Шикарне по своїй простоті і за смаком страва, яке ви зможете приготувати буквально в лічені хвилини. Ваші рідні і друзі оцінять його смак і зовнішній вигляд. Найскладніше - тонко нарізати буряк :).
Простий буряковий салат - це так просто і банально. Але ж майже з тих же інгредієнтів можна приготувати чудове блюдо - закуску "бурякові равіолі" . Готується воно швидко і легко, смак і зовнішній вигляд зацікавлять ваших гостей
- Буряк варена - 2 штуки (маленька, діаметром 5-6 см)
- Сир - 70-100 грам (або бринза, сулугуні)
- Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
- Зелень кропу - 10 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Базилік сушений - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Майонез - 1-2 чайних ложок

1. Відварену буряк очистимо й наріжемо якомога тонше на скибочки. Бажано, щоб скибочки були по діаметру однаковими. Можна вирізати кружальця формочками для печива.

2. Подрібнюємо сир, додаємо до нього дрібно нарізану зелень, подрібнений часник, майонез, сіль і перець за смаком. Якщо використовуєте солоний сирний сир, сіль не додаємо. Перемішуємо до однорідності.

3. Для заправки змішаємо оливкова олія, лимонний сік і базилік.

4. Викладаємо на тарілку кружальця буряка, по центру викладемо сирну начинку.

5. Накриваємо другим скибочкою буряка і злегка притискаємо. Поливаємо заправкою.

6. Прикрашаємо і подаємо до столу.