Булочки бурякові
(покроковий рецепт з фото)
Дуже рідко можна зустріти рецепт приготування різнокольорових булочок, тому розповім, як приготувати булочки бурякові, красиві і оригінальні булочки бордового кольору, справжня окраса!
Якщо ви не знаєте, чим здивувати своїх гостей, приготуйте бурякові булочки. Запевнюю вас, такі булочки вони навряд чи пробували! Їх можна фарширувати оселедцевої ікрою. Крім того, такі булочки можна подавати до перших страв або як перекус. Для приготування булочок інших квітів можна використовувати гарбуз або шпинат, тоді вони вийдуть різнокольоровими.
- Борошно - 250-280 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Буряк відварна - 1 штука
1. У теплій воді розчиніть сухі дріжджі. Тим часом натріть на дрібну тертку відварену буряк і часник. Додайте розчинені дріжджі, сіль і добре перемішайте.
2. Додайте просіяне борошно, рослинне масло і замісити м'яке тісто. Накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці, щоб тісто збільшилася в два рази.
3. Тісто злегка вимісити і розріжте на невеликі шматочки, це будуть булочки. Викладіть булочки на застелений пергаментним папером деко і накрийте рушником на 30-40 хвилин.
4. Потім відправте булочки в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. За бажанням приготуйте оселедцеву ікру: оселедець і цибулю дрібно наріжте, змішайте з рослинним маслом і залиште настоятися.
5. Смачного!