Рецепт Котлети бурякові пісні фото

Котлети бурякові пісні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.

Цей рецепт бурякових пісних котлет здорово виручить вас під час посту, особливо в другій його половині, коли вже набридли звичайні страви і хочеться чогось незвичайного і смачного.

Опис приготування:

Постите? Це легке і приємне на смак блюдо внесе різноманітність у ваше меню під час посту. Рецепт приготування пісних бурякових котлет зовсім нескладний. Навіть моя свекруха, не дуже велика любителька готувати, із задоволенням користується цим рецептом. Спробуйте і ви приготувати котлети з буряка, а я вам розповім як:

1. Очищаємо готову буряк і натираємо на тертці або перекрутити через м'ясорубку.

2. Очищаємо волоські горіхи і подрібнюємо. Можна зовсім в борошно, а можна просто придушити качалкою або дрібно порубати ножем.

3. Додаємо до буряка горіхи, сіль, приправи і в кінці манну крупу. Добре перемішуємо. Кількість манки залежить від того, наскільки соковита у вас буряк.

4. Підігріваємо на теплій сковороді з 2 ложками рослинного масла масу. Вона не повинна кипіти на сковороді! але повинна бути досить гарячою.

5. Коли котлетна маса загусне, прибираємо її з плити і охолоджуємо.

6. Формуємо котлетки. Вмочуємо їх в манну крупу або сухарі і обсмажуємо на рослинному маслі до хрусткої скоринки.

Ось і всі справи Такі котлетки відмінно поєднуються з будь-яким гарніром. Відмінне гаряче блюдо для тих, хто дотримується посту. Смачного!


  • Буряк варена або запечена - 200-250 грам(1 велика)
  • Манна крупа - 3 Ст. Ложки
  • Грецькі горіхи - 4 штуки
  • Сіль - 2 щіпки (за смаком)
  • Сухі спеції - 1-2 Щепоток (ваші улюблені)
  • Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - для котлетної маси, інше - для смаження котлет)
Постите? Це легке і приємне на смак блюдо внесе різноманітність у ваше меню під час посту. Рецепт приготування пісних бурякових котлет зовсім нескладний. Навіть моя свекруха, не дуже велика любителька готувати, із задоволенням користується цим рецептом. Спробуйте і ви приготувати котлети з буряка, а я вам розповім як:

1. Очищаємо готову буряк і натираємо на тертці або перекрутити через м'ясорубку.

2. Очищаємо волоські горіхи і подрібнюємо. Можна зовсім в борошно, а можна просто придушити качалкою або дрібно порубати ножем.

3. Додаємо до буряка горіхи, сіль, приправи і в кінці манну крупу. Добре перемішуємо. Кількість манки залежить від того, наскільки соковита у вас буряк.

4. Підігріваємо на теплій сковороді з 2 ложками рослинного масла масу. Вона не повинна кипіти на сковороді! але повинна бути досить гарячою.

5. Коли котлетна маса загусне, прибираємо її з плити і охолоджуємо.

6. Формуємо котлетки. Вмочуємо їх в манну крупу або сухарі і обсмажуємо на рослинному маслі до хрусткої скоринки.

Ось і всі справи Такі котлетки відмінно поєднуються з будь-яким гарніром. Відмінне гаряче блюдо для тих, хто дотримується посту. Смачного!

Схожі рецепти